Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Dömötör Csaba: Brüsszel minél több tagállami hatáskört akar elvenni az uniós országoktól

Az államtitkár hangsúlyozta: egyre jobban tapintható az unióban az a szándék, hogy az adózást nemzetek feletti szintre kellene emelni.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Brüsszel az uniós állampolgárok felhatalmazása nélkül minél több tagállami hatáskört akar elvenni az uniós országoktól, de a magyar kormány küzdeni fog ez ellen - olvasható a Magyar Idők keddi számában.

Az államtitkár a lapnak hangsúlyozta: egyre jobban tapintható az unióban az a szándék, hogy az adózást nemzetek feletti szintre kellene emelni. Emellett Brüsszel az árampiacon kivenné az ármeghatározás jogát az országok kezéből, és a piaci szereplőkre bízná azt.

A bevándorlás kezelésével kapcsolatban kiemelte: Magyarország jogszabály-módosításokkal akarja elérni, hogy a migránsoknak a jogerős menedékkérelmük elbírálásáig a tranzitzónában kelljen várakozniuk.

Dömötör Csaba a lapnak beszélt arról is, hogy a frakció benyújt egy olyan előterjesztést, amelyben tudomása szerint az szerepel, hogy egy bizonyos összeg felett a politikai aktivista csoportoknak nyilatkozniuk kell majd a külföldről érkező támogatások céljáról, összegéről. Hozzátette, hogy más országok is küzdenek a külföldi befolyásszerzési kísérletek ellen.

Emlékeztetett az Egyesült Államokban 1938 óta hatályban lévő FARA-törvényre, amely alapján a külföldi ügynököknek (aktivistáknak) regisztrálniuk kell az igazságügyi minisztériumnál, és félévenként be kell számolniuk a munkájukról. Ezt a gyakorlatot is érdemes megvizsgálniuk a képviselőknek, amikor a szabályozás végső formájáról döntenek - fűzte hozzá. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországon fogták el azt az iraki férfit, aki Németországban erőszakolt meg egy 13 éves kislányt

Magyarországon fogták el azt az iraki férfit, aki Németországban erőszakolt meg egy 13 éves kislányt
A férfi a bűncselekmény elkövetése után 2016. november 17-én vonaton érkezett Magyarországra Tovább olvasom