Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Dominik anyukája egy év börtönt kapott

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság csütörtökön annak a kisfiúnak az édesanyját, akit a család kutyái 2007-ben szétmarcangoltak Monorierdőn. Az ítélet nem jogerős.

A másodrendű vádlott, a nő élettársa - aki közreműködött a kétéves gyerek földi maradványainak eltüntetésében - az ítélet szerint bűnpártolást követett el, ezért 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte őt a bíróság.

T. Mária ügyvédje három nap gondolkodási időt kért, míg K. Péter, illetve védője tudomásul vette az ítéletet.

Az elsőrendű vádlott a nagy érdeklődés mellett tartott tárgyaláson az utolsó szó jogán könnyek között kért bocsánatot mindenkitől, akit félrevezetett azzal, hogy hosszú ideig eltűnési ügynek állította be fia halálát. Mint mondta, nagyon sajnálja a történteket, majd hozzátette: méltányos döntést vár a bíróságtól, hiszen az élet örökre megbüntette őt a kis Dominik elvesztésével.

K. Péter másodrendű vádlott is megbánását fejezte ki, egyúttal arra kérte a jelenlévőket, hogy osztozzanak a család gyászában.

Noha a védelem képviselői - akik szerint nem bűncselekmény, hanem sajnálatos baleset következtében lett kutyatámadás áldozata a kisfiú - bíztak a felmentő ítéletben, a bíróság az ügyész álláspontját osztotta, s gondatlanságból elkövetett emberölésnek, illetve bűnpártolásnak minősítette a vádlottak tettét. Ezért az anyát, T. Máriát egy év - két évre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte, továbbá 400 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. A másodrendű vádlottat bűnpártolás miatt 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, emellett a férfit 300 ezer forint bűnügyi költség is terheli.

A bírói indoklásban egyebek mellett elhangzott, hogy "klasszikus" gondatlanság egy kétéves gyermeket 10 percre magára hagyni. Mivel az anya figyelmetlensége végső soron a kisfiú halálához vezetett, T. Mária cselekménye gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősül. A bírónő K. Péter terhére rótta fel, hogy palástolta élettársa hazugságát - miszerint Dominik egy margitszigeti séta alkalmával eltűnt - és segített a holttest elrejtésében.

T. Mária könnyeit törli, miközben élettársával az ítéletet hallgatja a Pest Megyei Bíróság tárgyalótermében. Az asszonyt, akinek a kisfiát a család kutyái 2007-ben szétmarcangoltak Monorierdőn, gondat
T. Mária könnyeit törli, miközben élettársával az ítéletet hallgatja a Pest Megyei Bíróság tárgyalótermében. Az asszonyt, akinek a kisfiát a család kutyái 2007-ben szétmarcangoltak Monorierdőn, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős. Az anya sokáig eltűnési ügyként állította be a történteket, csak később vallotta be, hogy nem egy közös margitszigeti sétán tűnt el a kisfia, hanem kutyatámadás áldozatává vált. A másodrendű vádlott, a nő élettársa - aki közreműködött a kétéves gyerek földi maradványainak eltüntetésében - az ítélet szerint bűnpártolást követett el, ezért 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte őt a bíróság. MTI Fotó: Mohai Balázs


A bíróság rendelkezett a három lefoglalt kutya egyike - a gyilkos sebeket ejtő eb - elkobzásáról és elaltatásáról, míg a másik ebet visszaszolgáltatják gazdájának (a harmadik kutya időközben elpusztult).
Fridman Róbert, T. Mária ügyvédje az MTI érdeklődésére azt mondta: védence szeretne mielőbb túljutni a történteken, noha fia elvesztése miatt lelkileg élete végéig "vezekelni fog". A tragédia, illetve a hosszú büntetőper megerősítette az élettársak kapcsolatát - tette hozzá az ügyvéd. Olyannyira, hogy később a pár ismét gyermeket vállalna.

A monorierdői ház udvarán a család kutyái 2007 augusztusában egy nyitva felejtett kapun át kijutottak az udvarra, ahol megtámadták és halálra marcangolták a kétéves Dominiket. Az anya vallomása szerint a tragédia az alatt a 10 perc alatt történt, amíg ő beszaladt a házba egy telefonszámot megkeresni. Az élettársak - vallomásuk szerint az őket ért sokkhatás alatt - a közelben eltemették a gyermek földi maradványait.
T. Mária ezután egy kitalált történettel kereste meg a rendőrséget. Eszerint egy margitszigeti séta alkalmával a kisfiú előreszaladt, ám ő nem tudta utolérni, mert elesett és beverte a fejét. Mire magához tért, a gyereknek nyoma veszett. Az asszony később megtört és részletes beismerő vallomást tett.

Olvasóink írták

 • 12. Goldmund 2010. február 26. 11:16
  „Már azért járna neki néhány év, mert életveszélyes kutyákat tart. Ha így vigyázott a maga gyerekére, mennyire törődött azzal, ha kijutnak az utcára és idegennek mennek neki?
  Ami meg a könnyeket illeti, hát nem tudom: ahhoz volt lelkiereje, hogy elássa a gyerekét, meg hazudjon a rendőröknek? Nem hinném, hogy őszinték voltak azok a könnyek - csak nyilván az ügyvéd mondta, hogy így viselkedjen a bíróság előtt.
  Írják, hogy a pár ismét gyereket vállalna. Az egyik kutyát meg visszakapták. Ilyen embereknek egyik se való, lehet, hogy újabb tragédia fog történni.”
 • 11. Csetneky 2010. február 26. 10:22
  „Szegény kisgyerek.

  Ha belegondolunk, hogy a saját gyerekét sem tudta megvédeni a kutyáitól, akkor hogyan védene meg egy idegent? Imádom ezeket a nagytudású embereket, a veszélyes kutyáikat szájkosár és póráz nélkül sétáltatják és vidáman közlik, hogy nem harap. Persze. Mint a fenti példa is mutatja.”
 • 10. lolita 2010. február 26. 02:20
  „Es meg gondolkodasi idöt ker hat eldobom az agyamat!”
 • 9. katusza 2010. február 25. 21:18
  „Hova süllyed ez az ország?? Egy ember élet ennyit ér? (két év felfüggesztett meg 150e ft) Nekem nem ezt jelenti a méltányos büntetés! Azt meg nem hiszem, hogy az anya egy életen át bünhödik, mármint a lelki sebek miatt, ha annyira szerette volna a gyermekét, akkor mentöt hivott volna és nem ásot ragadott volna. Azért biztos jól keresett annak idején a szívszorító történetével. Öket is egyedül kellene hagyni tiz percre csak nem kutyákkal, hanem nekik megfelelö játszó tásakkal!”
 • 8. m 2010. február 25. 20:50
  „Ha a kutya éhezett volna és kimennek az állatvédők, azért letöltendőt kapott volna. Vicc!”
 • 7. Lézerman 2010. február 25. 19:57
  „Én ezt nagyon nem értem,hát mi történik itt ebben az országban????Azt megkérdezte tűlök valaki,hogy értesitették-e a mentőket amikor megtalálták a gyermeküket abban az állapotban?????Akkor ugyebár nem lett volna ebből ilyen eset!!!!!A mentők hivták volna a Rendőrséget.....

  Azért a biróságot sem értem,ha megállapitanak egy bűncselekményt akkormiért nem szabnak ki normális büntetést.
  Katasztrófa ami ebben az országban megy.....”
 • 6. RickCartman 2010. február 25. 19:48
  „Édes volt az RTL, bejátszották az akkori szívszaggató történetének felvételét is (eltűnt a Margitszigeten, jaj, én meg elájultam a lépcsőn jaj, jaj, jó étvágyat, Bodri), ezzel saját hitelességét is kétségbe vonta a csatorna. Vajon hány ilyen "kamu" szívbemarkoló történetük van még?
  Egy év? Felfüggesztve? Gyönyörű....Apukának 100 ezer pénzbírság? Csodálatos...Szabadságot Bodrinak!”
 • 5. Truder 2010. február 25. 19:44
  „A sors elrendezte a büntetését...egy életre. A gyereket nagyon sajnálom.
  Ezt a két ostobát nem...ha már megtörtént a baj, minek tetézték hazugsággal? Nem értem..”
 • 4. Dragó 2010. február 25. 19:21
  „Egy oroszlának dobnám...ENNYI.”
 • 3. SC 2010. február 25. 19:00
  „Egy életen keresztül bűnhődik az anya.Hazudott viszont a rendőröknek,nem tartom ezt jó ötletnek...
  A röhej ott kezdődik,hogy a Kossuth utcai éjjel-nappalit nemrég kirabolni próbáló jómadár 8 hónapot kapott,2 évre felfüggesztve... Vérforraló amit a mostani bíróságok megengednek maguknak.”
 • 2. obama 2010. február 25. 18:19
  „en csak azt a kis gyereket sajnalom. a szuloket is egy kicsit valahol.hiszen megvoltak remulve. en maskepp csinaltam volna.en egyszerre kihivtam volna a mentoket es a rendorseget.elmondtam volna hogy mi tortent es akkor most nem lenne ez.biztos rossz lehet hogy elvesztettek a gyerekuket.de ez van en azert peldasabb buntetest attam volna.”
 • 1. Lobbo71 2010. február 25. 15:38
  „Egyre röhejesebb a magyar igazságszolgáltatás. Mondjuk Császár Előd után már nem kell csodálkozni semmin.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvenc étel: élen az Újházi tyúkhúsleves

Az Újházi tyúkhúsleves vezet, a sertéspörkölt hátul kullog a Magyarország Kedvenc Étele online… Tovább olvasom