Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Doktori képzés indul a győri egyetemen

A Széchenyi Egyetem doktori képzést indít szeptembertől „Infrastrukturális rendszerek modellezése és fejlesztése” címmel.

A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kara a Magyar Akkreditációs Bizottság közelmúltban kelt határozata alapján doktori képzést indít 2005 szeptemberétől „Infrastrukturális rendszerek modellezése és fejlesztése" címmel.

Az egyetem második doktori iskolája a műszaki tudományi kar szerkezetének és hagyományainak megfelelően multidiszciplináris jelleggel működik, tevékenységét az építőmérnöki, az informatikai és a közlekedéstudományok területén folytatja.

A doktori iskola vezetője dr. Keviczky László egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Doktori Tanács elnöke dr. Kóczy T. László egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a műszaki tudományi kar dékánja.
– Az egyetem műszaki tudományi karának oktatói felajánlották, hogy térítés nélkül vállalják a doktoranduszok képzését, s így a győri PhD-képzésben részt vevők kevesebb tandíjat fizetnek, s több szempontot is figyelembe vehetünk a térítési díj megállapításakor – mondta el dr. Kóczy T. László dékán. – Ezzel is ösztönözni szeretnénk a térségben élő, a tudományos minősítés megszerzését célként vállaló fiatalok jelentkezését.

Az egyetem első, Multidiszciplináris Társadalomtudományi Doktori Iskolája 2004 őszén kezdte meg tevékenységét. A győri egyetem doktori iskolái PhD-képzésre, doktori fokozat odaítélésére, habilitációs eljárás lefolytatására jogosultak. Doktori fokozatként honosíthatják a külföldön szerzett tudományos fokozatot akkor, ha a fokozat megszerzésének követelményei megfelelnek vagy kiegészítő feltételek előírásával megfeleltethetők a doktori fokozat megszerzéséhez előírt követelményeknek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannon Bormustra még két napig

A Pannon Bormíves Céh hatodszor rendezi meg az Országos Pannon Bormustrát, immár negyedszer a Pannonhalmi Főapátsággal együtt. Június 2. és 4. között is a világörökség részét képező épületegyüttes ad otthont a versenynek. A 16 bíráló fele külföldi, a zsűribe többek közt olasz, spanyol, német, lengyel és francia szakértők érkeztek. Tovább olvasom