Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

DK: a jövő évi költségvetés Orbán rögeszméinek a büdzséje

Ennyire gyenge labdarúgásért ennyi pénzt kiadni közpénzből", ehhez valóban rögeszme kell - mondta Bauer Tamás.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány által a héten benyújtott 2014-es költségvetés "Orbán Viktorrögeszméinek a költségvetése" - nyilatkozta az ellenzéki párt alelnöke vasárnap.

Bauer Tamás szerint az első rögeszme a foci, hiszen messze a legjelentősebb állami beruházási tétel a jövő évi költségvetésben a stadionépítés. Hangsúlyozta: "ennyire gyenge labdarúgásért ennyi pénzt kiadni közpénzből", ehhez valóban rögeszme kell.

A második az államosítási rögeszme a DK szerint, hiszen a kormány negyedik éve arra költi az adófizetők pénzét, hogy vállalatokat és tőkerészesedéseket vásárol fel drágán, veszteséggel, holott semmilyen racionális gazdasági érdek ezek mellett nem szól.

A harmadik Bauer Tamás szerint a bezárkózás, elkülönülés rögeszméje, amit a miniszterelnök úgy fogalmaz meg: az ország a saját lábára áll. A DK-s politikus úgy véli: a tervezett 2,9 százalékos költségvetési hiány irreális és tarthatatlan, ráadásul magasabb, mint a baloldali kormányok által 2010-re elért 4 százalék, hiszen abban még benne volt a magánnyugdíjpénztárak állami finanszírozása miatti 1,4 százalék.

Hangsúlyozta: a rögeszmék mellett ugyanakkor a kormány az ígért két nagy fordulatban - a növekedés beindítása, az államadósság csökkentése - megbukott. A jövő évi büdzsé egy "bukott gazdaságpolitika utolsó költségvetése, amely ráadásul feléli a jövőt" - fogalmazott Bauer Tamás, aki szerint a büdzsé nem lesz tartható, és a választásokat követően alapjaiban kell majd módosítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP két lépésben korrigálná a közoktatás helyzetét

Az MSZP kormányra kerülése esetén előbb egy gyors, azonnali korrekciót hajtana végre a közoktatás… Tovább olvasom