Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Divat lesz a szári?

Eddig csak indiai ruhák, szoknyák tűntek fel az utcán, de újabban divat lett a tradicionális szári is.

Eddig csak indiai ruhák, szoknyák tűntek fel az utcán, de újabban divat  lett a szári is, amelyet a legkülönfélébb célra használnak fel az  újdonságokra fogékony vásárlók.
 

Először csak az angliai használt ruhákat forgalmazó second hand boltokban és az indiai  ajándékboltokban lehetett szárit kapni, de újabban már méterre is  be lehet szerezni az egyenesen Indiából érkező, vadonatúj szárianyagokat. Ezekből nem mindenki ruhát varrat – bár szoknyának, kétrészes  nyári alkalmi együttesnek a legalkalmasabbak –, hanem olykor  díszterítőnek és dekorációs függönynek is vásárolják.

íszesek, hímzettek, a szivárvány minden színében játszanak a  többnyire bordűrös kelmék, amelyeknek a mesteri feltekerését még  tanulniuk kell a magyar nőknek.  

Korántsem csupán a Krisna-hívők kedvelik e távoli ország  szépséges régi és mai népviseletét. Egyre több magyar fiatal nő  használja fel az indiai divat motívumait.  Erre a vonzalomra épít például a svédországi Indiska butiklánc,  amely öt év alatt óriási népszerűségre tett szert indiai stílusú  kiegészítőivel és a jelenlegi európai trendhez szelídített,  népviseletet idéző öltözékeivel. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boros Gyula: Férfivallomás a nőről

Boros Gyula, a Szegedi Ifjúsági Ház Kht. ügyvezető igazgatója Esterházy Péter Egy nő című regényéről… Tovább olvasom