Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Digitális kamerák a tűzoltóságnak

Digitális kamerák segítségével követ- hetik a győri tűzoltók az épületekben, pincékben, zárt helye- ken dolgozó kollégáik tevékenységét. Az eszközök minapi átadásán a városházán bemutatót is tartottak.
Ottófi Rudolf alpolgármester az ajándék lényegéről szólva elmondta: a sisakra szerelt kamera képe vezeték nélkül érkezik a parancsnok hordozható számítógépére. A megajándékozott győri tűzoltóság parancsnoka, Hullámos László ezredes a készülék felhasználási lehetőségeit ismertetve rámutatott: nemcsak a tűz terjedési gócait, az épületeken belüli veszélyforrásokat – gázpalackot, aknát, faláttörést, sérült személyt – könnyebb felfedezni az új eszközökkel, hanem még a közművek elzárása is megkönnyíthető segítségükkel. Az események digitálisan rögzíthetők, így később könnyebben elemezhetők, értékelhetők. Ottófi Rudolf alpolgármester, aki civilben térinformatikai szakember, egy olyan újabb lépésként értékelte az akciót, amely közelebb visz a megyeszékhelyt és 10–16 kilométeres körzetét lefedő teljes körű, vezeték nélküli, széles sávú internetelérhetőség megvalósításához.
Az átadáson jelen lévő Gönczi Zsolt, a Digitális Győr-projekt felelőse és Brandhuber András, az Int-Air.Net Kft. ügyvezetője erről szólva bejelentették: elképzelhető, hogy jövő év végére már jelen időben beszélhetünk a digitális Győrről. Ez – tekintve, hogy addigra a digitális televízióadások is megindulhatnak – egyúttal azt jelenti, hogy a kábeltelevíziós piacon jelenleg egyeduralkodó szolgáltató szerepe ugyancsak átértékelődik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetszik olvasóinknak a szakácskönyv

Nagy siker olvasóink körében szakácskönyvünk, megrendelőink többségéhez már becsengettek kézbesítő… Tovább olvasom