Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Diadalmas magyar váltó

A hölgyváltó hétfői negyedik helyezése után tegnap magyar diadallal zárult a budakalászi öttusa Európa-bajnokság: a férfiak váltóversenyét a Horváth Viktor, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású csapat nyerte. A dobogóra még az ukrán és az orosz együttes állhatott fel.

öttusa

A magyarok nagyon jó napot fogtak ki, a lövészetet és a vívást megnyerték, utóbbiban váratlanul felszabadultan és eredményesen szerepeltek, ezzel két szám után már jelentős előnnyel vezettek. A 3x100 méteres úszóstafétát a negyedik legjobb idővel teljesítették, majd a lovaspályán is jelezték, hogy az aranyéremre igényt tartanak. A 3x1500 méteres futásnak elsőként vágtak neki, a másodikként rajtoló ukrán válogatott 51 másodperccel követte őket,

vagyis már a zárószám előtt tudni lehetett, hacsak valamilyen baleset vagy szabálytalanság nem történik, az övék a győzelem. Így aztán csak a további helyezésekért alakult ki nagy küzdelem, melyből az ukránok és az oroszok jöttek ki jól.
„ Nagyon nehéz volt ez a futás. Komolyan! Mégpedig azért, mert biztos volt a győzelmünk, és ilyenkor nem könnyű ráhangolódni egy újabb feladatra” – mondta Kállai.
„ A remek lövészetünknek és vívásunknak köszönhetjük az aranyérmet, és azt, hogy estére úgy alakult a helyzet, hogy nem kellett erősen futni” – összegzett Fülep.
„ Délelőtt az első néhány sikeres asszó után jött meg a harci kedvünk, s miután a vívásban valamennyi ellenfelünket legyőztük, hihetetlenül felszabadultan versenyeztünk. Egymásért küzdöttünk” – fogalmazott Horváth.
A zárószámot a csehek (13:35.36, 1100) nyerték a franciák (13:35.49, 1100) és a litvánok (13:43.25, 1068) előtt. A magyarok – mivel nem kellett nagyon hajtaniuk – a tizenkettedik időt érték el.
Ebben a számban címvédés történt, igaz, tavaly – Horváth sérülése miatt – Kállai és Fülep mellett Balogh szerepelt a csapatban. Ebben az összeállításban 2001-ben és 2003-ban győztek a magyarok Európa-bajnokságon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz meleg időben vezetni?

Tovább olvasom