Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Demszky a közös jelölt

Az MSZP budapesti küldöttgyűlése pénteken elfogadta a párt fővárosi önkormányzati választási listáját, és jóváhagyta, hogy Demszky Gábor legyen az MSZP és az SZDSZ közös főpolgármester-jelöltje.
A több mint 140 küldött többsége támogatta az SZDSZ-szel való együttműködést, két ellenszavazat volt és néhányan tartózkodtak a szavazástól. A listát titkos szavazáson, néhány ellenszavazat mellett fogadták el – közölték szocialista politikusok a küldöttgyűlés helyszínén, a Köztársaság téri székházban.
A küldöttek a főpolgármester-jelölésről, valamint a választási program alapját képező állásfoglalásról több mint kétórás vitát folytattak.
A főpolgármester-jelölés kérdésében reggel a tárgyalási pozíciók rögzítése megtörtént, a politikai jóváhagyás a küldöttgyűlés dolga – mondta Molnár Gyula, a szocialista párt budapesti elnöke, a XI. kerület polgármestere. Molnár Gyula közölte: a tárgyalások csütörtökön estére befejeződtek, „mindenki engedett egy kicsit”. A megállapodás szerint a közös főpolgármester-jelölt mellett a két párt egyezteti programját, a listavezetők közös kampányt folytatnak és közös városvezetésre tesznek javaslatot – ismertette a dokumentum tartalmát a politikus. Hozzátette: koalíciós egyeztető mechanizmus működik majd a főpolgármester és a szocialisták elnökének részvételével, minden nagy stratégiai döntés előtt egyeztetnek. Mint mondta, a kerületekkel való viszonyt is megpróbálják rendezni, ezért a polgármesterek kerekasztalát bevonják a döntés-előkészítésbe. Molnár Gyula a párt választási listájáról közölte: a lista azt tükrözi, hogy változás iránti igény van a fővárosi szocialista pártban. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár George Bush látogatásától?

Tovább olvasom