Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Dell: 9,1 millió eladott számítógép egy negyedév alatt

A július 31-én zárult második pénzügyi negyedévben a Dell 13,4 milliárd dolláros forgalmat ért el, ez 15 százalékkal múlta felül a tavalyi azonos negyedéves adatot.
A cég nettó nyeresége 1,02 milliárd dollár, részvényarányosan 41 cent volt, ez 32 százalékos növekedést jelent. A negyedév során a Dell összesen 9,1 millió számítógépet adott el, beleértve 2,7 millió noteszgépet és Axim tenyérgépet is.

Noha a második negyedévben nőttek a Dell PC-eladásai, Kevin Rollins elnök-vezérigazgató óvatosan nyilatkozott a szegmens kilátásaival kapcsolatban, elmondása szerint a piacon kialakult árverseny a vártnál intenzívebb. A vállalatvezető közölte, hogy az átlagos eladási ár növelése érdekében a Dell új, prémium kategóriás számítógépek, monitorok és laposkijelzős tévék bemutatását tervezi kifejezetten a vastag pénztárcájú, igényes vevők számáta.

A Dell toronymagasan vezeti az amerikai piacot, az Államokon kívül azonban már közel sem ilyen erősek a cég pozíciói. Kevin Rollins elmondása szerint az elkövetkező négy év során a forgalomnövekedés több mint felét a tengerentúli (USA-n kívüli) piacoktól várják. A második negyedévben a cég elsősorban Európában és Kínában ért el látványos sikereket, előbbi régióban 35 százalékkal, utóbbiban pedig 45 százalékkal növelte forgalmát. Az IDC piackutató cég adatai szerint Ázsiában a Dell forgalma a második naptári negyedév során több mint 50 százalékkal növekedett.

A jelenlegi negyedévre vonatkozóan Rollins magabiztos előrejelzéssel szolgált, elmondása szerint az iskolaév kezdete, a vállalati ügyfelek növekedő kereslete és a tengerentúli piacokon elért sikerek hátán a Dell jó eredményeket fog elérni. A vállalat a harmadik pénzügyi negyedévben 14,1 és 14,5 milliárd dollár közötti forgalomra és részvényenként 39-41 cent profitra számít. A Wall Street elemzői 14,6 milliárdos bevétel mellett 41 cent részvényarányos eredményt várnak.

A vállalat korábban azt tervezte, hogy a 2007-es pénzügyi évben 60 milliárd dolláros forgalmat bonyolít, Rollins szerint azonban ezt a célt már idén elérheti a Dell, a következő három-négy év során pedig akár 80 milliárd dollárra is növelheti bevételét. A legutóbbi pénzügyi évben a Dell forgalma alig maradt el az 50 milliárd dollártól. Az elnök-vezérigazgató szerint a növekedés motorja nem az asztali PC-k lesznek, sokkal inkább a nyomtatók, a tárolóeszközök, vagy a szórakoztató-elektronikai készülékek, például lapos kijelzős tévék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kapus Angliában

labdarúgás

A Manchester City játékosa lett Vadon Dávid, a magyar U17-es… Tovább olvasom