Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Delegáció érkezett Eilatból

Eilati delegáció érkezett Sopronba tegnap. Sopron izraeli testvérvárosának polgármestere és önkormányzati képviselői – mielőtt felkeresnek más európai városokat – három napig vendégeskednek itt. A testvérvárosi kapcsolat tavaly óta tart.
Sopronba is ellátogatott az az

eilati küldöttség, melynek tagjai európai városokat keresnek fel. A dél-izraeli Eilat tavaly óta Sopron testvérvárosa, ez is okot adott a vendégeskedésre, mellyel a hűség városának tavalyi látogatását viszonozták. – A már meglévő kulturális kötelékek mellett a gazdasági kapcsolatok erősítését is tervezzük – mondta Walter Dezső polgármester a városháza dísztermében, miután köszöntötte az izraelieket. Hozzátette: 2004-ben Sopronban holokauszt-emlékművet avattak, most pedig a papréti zsinagóga felújítását tervezik. Mint mondta, ennek érdekében alapítványt hoztak létre, de az eilatiak segítségére is számít a pénz előteremtésénél. Végül ajándékcsomagot adott át az eilati polgármesternek, mely soproni kékfrankost is tartalmazott.
A látogatás során Jitzhak Halevy, Eilat polgármestere meghívta Walter Dezsőt az izraeli város augusztusi dzsesszfesztiváljára. – Az összes testvérváros első embere eljön a nyári rendezvényre a Vörös-tenger partjára – fogalmazott Jitzhak Halevy. – Fontosnak tartom a jó viszony erősítését, ezért a tengerparti város egyik utcáját Sopronról fogjuk elnevezni. A kapcsolatépítésnek már a fiatalok között el kell kezdődnie. Javasolom, hogy az

eilati és a soproni középiskolások internet segítségével vegyék fel a kapcsolatot egymással. A zsinagóga felújításához pedig lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden segítséget megadni.
A fogadást követően Jitzhak Halevy ajándékcsomaggal viszonozta vendéglátói kedvességét és egy eilati zászlót is átadott a soproniaknak. Ezt követően a csoport megkoszorúzta a papréti holokauszt-emlékművet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

rabóczki balázs a sportkórház lakója

A budapesti Sportkórház lakója Rabóczki Balázs, az FC Sopron kapusa. A hálóőr alapos kivizsgáláson… Tovább olvasom