Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Czeglédy-ügy: újabb három személy előzetesét indítványozta a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy a Dr. Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben újabb három személy előzetes letartóztatását rendelje el.
A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya előtt folyamatban levő büntetőeljárásban a hétfői napon négy személy őrizetbe vételét rendelte el a nyomozó hatóság többek között a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán. Az őrizetbe vételt követő kihallgatások után, a nyomozó hatóság előterjesztésére három személy előzetes letartóztatását indítványozta a Csongrád Megyei Főügyészség.
 

Valamennyien a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. alkalmazottai voltak és valamennyien az iskolaszövetkezetek tényleges irányításában is részt vettek, amellyel összefüggésben általános forgalmi adó adónemben, valamint a munkáltatáshoz kapcsolódó közterhek tekintetében mintegy 6.253.000.000.-Ft vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Mindhárom gyanúsított a megalapozott gyanú szerint a 2011. és 2017. év közötti időszakban nyújtott segítséget a bűnszervezet bűncselekményt megvalósító magatartásához.

A  megalapozott gyanún túlmenően az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, ezért indítványozta az ügyészség, hogy egy hónapra rendeljék el vonatkozásukban az előzetes letartóztatást.

A hétfőin őrizetbe vett negyedik gyanúsított őrizetbe vételét a gyanúsítottkénti kihallgatás után megszüntette a főügyészség, mivel annak törvényi okai a továbbiakban már nem álltak fenn, viszont indítványt tett a lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére.

Az ügyészi indítványok tárgyában a mai napon dönt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szájer József: manapság Európában lényeges vita nincs Orbán Viktor meghallgatása nélkül

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselője szerint az uniós támogatások csökkentése régóta… Tovább olvasom