Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Csoportbeosztások csak júliusban

A mosonmagyaróvári versenybizottság meghívásának eleget téve Dunakilitin tartott kihelyezett ülést a megyei labdarúgó-szövetség elnöksége, amelynek többek között az egyik fő napirendje a következő évi versenykiírás megtárgyalása volt.

Labdarúgás

Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke tartott tájékoztatót az MLSZ legutóbbi ülésén e témakörben hozott határozatairól.
A nemzeti bajnokság első három osztályának őszi bajnoki indulási lehetőségeiről, az osztályozókról már beszámolt a Kisalföld. További információ: a megyei bajnokság minden osztályában eltörölték a sárga és piros lapok utáni pénzbírságot, a jövőben csak kirívó sportszerűtlenség esetén alkalmazza a fegyelmi bizottság a pénzbüntetést.
Az MLSZ szigorú előírása kötelezi a megyei első osztályú csapatokat a felnőttbajnoksággal párhuzamosan U19-es, U16-os és U13-as korosztályú csapatok indítására. Emellett torna jelleggel U11, U9 és U7 korosztályos csapatok szerepeltetése is kötelező. A megvalósítás viszont annál nehezebb lesz, de csapat legyen a talpán egy kisközségben, aki minden korosztályban biztosítani tudja a részvételét. Ennek áthidalására törekszik az elnökség is azzal, hogy a különböző korosztályokban úgynevezett túlkoros játékosok szerepeltetését engedélyezi.
A bajnokságokra való nevezési határidő: 2005. július 15., amelynek további feltételei a nevezési és tagdíjak befizetése, a bankszámlaszerződések másolata, a 30 napnál nem régebbi APEH-igazolás, illetve cégbírósági bejegyzés, valamint nem lehet köztartozása és a szövetséggel szembeni korábbi kötelezettségek elmaradása.
A bajnoki idény egységesen augusztus 14-én indul, a 16 csapatos bajnokságokban november 20-án fejeződik be. A tavaszi szezon – kedvező időjárás esetén – március 12-én rajtol, majd 2006. június 18-án lesz a zárás. Bajnoki forduló kényszerű halasztása esetén hétközi forduló is előfordulhat, vagy az idei évhez hasonlóan a pünkösdi ünnepek köré iktatnak be dupla fordulót.
Egyebek mellett fölvetődött még az ülésen az országos bajnokságokhoz hasonlóan a játékvezetői díjak előre történő befizetése, amelyre egy gazdaságossági számítás elvégzése után a júliusi elnökségi ülésen térnek vissza.
Ugyancsak júliusban, a nevezések beérkezését követően végzik el a különböző osztályok csoportbeosztását, mivel a jelenlegi információk szerint több csapat nevezése, illetve indulása bizonytalan, így ma még a kiesők száma sem határozható meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom