Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Csodálja Sztálint az orosz fiatalság többsége

Az orosz fiatalság több mint a fele úgy gondolja, Sztálin több jót tett, mint rosszat. 17 százalékuk nem hiszi, hogy Sztálin volt a felelős több millió ártatlan ember megkínzásáért és megöléséért.
Az orosz fiatalok csodálják a sok millió ember haláláért felelős szovjet diktátort, Joszif Sztálint, és ki akarják utasítani a bevándorlókat Oroszországból, derül ki egy közvélemény-kutatásból. A Putyin-generáció: az orosz fiatalság politikai nézetei címmel a Jurij Levada Központ készített felmérést. A kutatás eredményét a héten tették közzé.

Arra a kérdésre, hogy Sztálin bölcs vezető volt-e, a megkérdezett 1802, 16 és 19 év közötti fiatal fele válaszolta, hogy az volt. "Ötvennégy százalék válaszolta azt, hogy Sztálin több jót tett, mint rosszat" - mondta Theorode Gerber, a Wisconsin-Madison egyetem professzora. "Negyvenhat százalék nem értett azzal egyet, hogy Sztálin kegyetlen zsarnok volt".

"Aggasztónak találtuk azt, hogy a mai Oroszországban a fiatalok jelentős arányának kedvező vagy vegyes véleménye van Sztálinról és hagyatékáról" - mondta Gerber. "Véleményünk szerint helyesebb lenne, ha többen ítélnék el a Sztálin-érát" – tette hozzá.

A közvélemény-kutatás szerint a fiatalok 17 százaléka nem értett azzal egyet, hogy Sztálin volt a felelős több millió ártatlan ember bebörtönzéséért, megkínzásáért és megöléséért, míg 40 százalékuk szerint eltúlozták a megtorlásokban játszott szerepét.

A megkérdezettek többsége vélte úgy, hogy a Szovjetunió felbomlása tragédia volt, és kétharmaduk szerint Amerika vetélytárs és ellenség. Csak egy ötödük gondolta úgy, hogy Irán potenciális vetélytárs és ellenség.

A többség szerint el kell távolítani a külföldieket Oroszországból, a megkérdezettek 62 százaléka mondta azt, hogy egyetértenek azzal a kijelentéssel, hogy Oroszországnak ki kell utasítania a legtöbb bevándorlót. Hatvannégy százalékuk viszont úgy vélekedett, hogy meg kell adni a bevándorlóknak az orosz állampolgárságot, ha tiszteletben tartják az orosz szokásokat és törvényeket.

A felmérés szerint a fiatalok szerint a legsúlyosabb probléma a kábítószer, ezt követi a munkanélküliség, a szegénység, a korrupció, az oktatás gondjai, a bűnözés, az AIDS és a környezetszennyezés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komár László, a konzervatív apa

Komár László levágatta a haját, új lemezt viszont nem tervez. Felnőtt fia Ausztráliában él,… Tovább olvasom