Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Csináld magad: horgolt terítő

Egy gyorsan elkészíthető, háromszög alakú horgolt terítőt ajánlok. Ez egy alapforma, kettőt összehorgolva kis ovális terítőt, hatot összekapcsolva kör alakú terítőt készíthetünk ezen alapminta segítségével.
A munka menete: fehér horgolócérnából 6 láncszemet 1 láncszemmel gyűrűbe kapcsolunk. 2 láncszemmel emeljük a sort, majd 23 rövidpálcát készítünk a körbe.
3 láncszem magasítás, 2 láncszem, 1 egyráhajtásos pálca kerül minden második rövidpálcára. 2 láncszem folytatódik a körben.
3 láncszem magasítás, 3 egyráhajtásos pálcát egyben befejezve a 2 egyráhajtásos pálca köré. 5 láncszem után a sor végéig ismételünk.
A kört zárjuk és 2 láncszemmel az ív közepére kerülünk. 1 rövidpálca, 5 láncszem ismétlődik háromszor az előző sorívekbe.
A 4. ívbe kerülnek a sarkok levegőszemívei. Ehhez 1 egyráhajtásos pálca után 13 láncszemet horgolunk, majd 1 egyráhajtásos pálca az előző egyráhajtásos pálca feje körül, majd 1 egyráhajtásos pálca az előző sor ívére. A sor elejétől ismételünk még kétszer.
Az 5. körben az ívekbe kerülnek a rövidpálcák, köztük 5 láncszemmel. A sarkoknál a 13 láncszemes ívbe 8 egyráhajtásos pálcát, 7 láncszemet, 8 egyráhajtásos pálcát horgolunk. A 6. körben 6 láncszem, 1 rövidpálca kerül az előző sor íveibe végig.
A sarkoknál a 3. és a 7. pálcára, az ív közepébe, majd a 2. és 6. pálcára kerülnek az ívek közti rövidpálcák.
A 7. sorban 7, a 8. sorban 8, majd a 9. sorban 9 láncszemet és 1 rövidpálcát öltünk az előző sor íveibe.
Az elkészült terítőt jól kikeményítjük, majd kivasaljuk.
Győriné Németh Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másolathírességek

Madonna vidáman vasal, Paris Hilton a követ mossa a börtönben... Tovább olvasom