Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Csillagos papírtál

Készítsen hangulatos, strapabíró, csillagokkal díszített papírtálat karácsonyra!

Hozzávalók: triplex vagy könyvkötő karton, öntapadós papírszalag (papírboltokban "folyamatos árazószalag" néven kapható), színes rizspapír, aranyszínű papír vagy öntapadós tapéta, tapétaragasztó (pl. Metylan; barkácsáruházakban kapható), nagyobb méretű ecset, sniccer (barkácsszike)

Elkészítés: szerkesszük meg vonalzóval a tál alaplapját, majd - egyenként - az oldalakat. A kezdők próbálkozhatnak egyszerűbb formákkal is, például négyzet, téglalap, vagy háromszög alapú tállal. Vonalzó mellett vágjuk ki a darabokat sniccerrel. Vigyázzunk, mert ez éles penge hamar megszalad, így inkább többször menjünk végig egy-egy vonalon!

Állítsuk össze a dobozt az áerazószalag segítségével. Egyszerer mindig 2-2 oldalt rögzítsünk egymáshoz; a ragasztószalagból akkorát vágjunk vagy tépjünk le, hogy alul és felül túlnyúljon az oldalakon, majd hajtsuk vissza a végeket.

Most következik a doboz bevonása: a rizspapírból tépjünk szabálytalan darabokat, kenjük be őket tapétaragasztóval, majd a darabokat ecsettel a dobozra simítva apránként fedjük be a doboz felszínét. A lényeg, hogy a papírdarabok fedjék egymást, és amennyire tudjuk, ecsettel simítsuk ki a darabokat. Természetesen ollóval is kivághatjuk az egyes darabokat, de a tépett szélek szebben egymásra simulnak és sokkal esztétikusabbak is, mint a szabályos vonalak. Kívül-belül vonjuk be a dobozt. A rizspapír szabálytalan színezete miatt a tál érdekes, különleges színt kap. Várjuk meg, míg a doboz megszárad.

Az aranyszínű papírból vágjunk ki különböző nagyságú csillagokat, majd szintén tapétaragasztóval, elszórva ragasszuk őket a tálra. Ha öntapadós tapétát használunk, még egyszerűbben, matricaszerűen felragaszthatjuk a csillagokat, de a papírból kivágott, tapétaragasztóval feltett minták szebben belesimulnak az alapszínbe.      

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 11.27.

Véleményét a 30/3030-449 számra küldheti el (normál díjas). Írja meg, mit gondol… Tovább olvasom