Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Csere ürgékkel, hallépcsővel

Izgalmas csereprogram hozta közelebb az elmúlt tanévben a környezetvédelem problémáit a révais diákokhoz. Idén újabb kalandok várnak a vállalkozó szellemű gyerekekre.
Tavalyelőtt indult útjára az a nemzetközi projekt, amely hat ország iskoláinak bevonásával ösztönzi a programban részt vevő 5000 diákot a környezetvédelem problémáinak felismerésére, s nem utolsósorban arra, hogy jobban megismerjék egymás országát, kultúráját. „A környezet hidakat épít” elnevezésű programban megyénkből a győri Révai-gimnázium vesz részt, diákjai német partneriskolák segítségével ismerkednek egy-egy aktuális témával. A gyerekek egy hetet töltenek egymásnál. Az idei tanévben az ideérkező németek megismerhették, hogyan és miért telepítik át az elszaporodott, nagy károkat okozó ürgéket a péri repülőtérről a Fertő–Hanság Nemzeti Parkba, míg a révaisok bepillanthattak több különleges műszer működésébe. A németországi tanulmányúton a gyakorlatban is megtapasztalhatták, hogyan működik a műtárgyakra ható káros környezeti hatásokat összegyűjtő üvegszenzor, vagy a múzeumokban kiállított festményeket károsító fényhatásokat jelző fénydoziméter.
Szabóné Tar Mariann, a projekt révais vezetője szerint a csereprogram hatalmas siker a gyerekek körében.
– Sokszor beszélünk a diá-

koknak a környezetvédelemről, ezek a programok viszont valóban közel hozzák hozzájuk a problémákat, életszerűvé teszik ezt a bonyolult témakört. Ezt nap mint nap tapasztalom: kutakodnak egy-egy kérdésben, beleássák magukat, böngésznek az interneten, jönnek hozzám a kérdéseikkel. Biztos vagyok benne, hogy így a mindennapi életben is jobban odafigyelnek, érzékenyebbé válnak a környezeti problémákra – mondta a tanárnő, aki már a következő tanévre készül, tervei szerint a környék vízügyi kérdéseit, a hallépcsőt ismertetik meg az ide látogató német diákokkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Győri Nyár

Június 23-án pénteken startol a 41. Győri Nyár, amely idén is számos programot kínál. Tovább olvasom