Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 10°C Még több cikk.

Csepeli gyilkosság: Az ügyészség nem kíváncsi Demére

Az ügyészség nem akarja meghallgatni Deme Gábor, a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottját, aki ügyvédje útján kért kihallgatást. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Deme azokról a látszólag apró, de szerinte fontos lépésekről szeretne beszámolni, amelyek a gyilkosság elkövetéséhez vezették a másik gyanúsítottat.
Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, Deme Gábor a másik gyanúsítottal kapcsolatban vallana az ügyészségnek. Olyan dolgokat mondana el, ami esetleg fontos lehet ahhoz, hogy megértsék, milyen úton jutott odáig a másik férfi, hogy öljön. Mint mondta, látszólag jelentéktelen dolgok ezek és gyilkosságra nem jelenthetnek komoly motivációt, de hozzájárulhattak a másik gyanúsított lelki és elmebeli állapotához.

Deme azért is vallana, hogy nyoma maradjon, ha a másik férfit elmeorvos szakértő vizsgálná meg. A vallomás része lenne egyebek mellett a másik férfi visszatartott fizetésével, vagy éppen az iskolában bent tartott és vissza nem adott számítógépével kapcsolatos információ.

Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta, hogy az ügyészségtől csütörtökön elutasító választ kapott a kihallgatással kapcsolatos kérelmére. Az ügyvéd szerint az ügyészség álláspontja, hogy nincs lehetőségük erre, csak abban az esetben, ha az ügyészség magához vonja a nyomozást, erre pedig nem látnak indokot. Arra egyébként sincs lehetőség, hogy egy bűncselekmény egyes gyanúsítottait meghallgassa az ügyészség. Ruttner György szerint erre éppen az ügyészségi gyakorlatban van ellentmondás: a K&H-ügy nyomozásakor például az ügyészek hallgattak meg két gyanúsítottat - Kulcsár Attilát és Rejtő E. Tibort. Az ügyvéd szerint a fogvatartottaknak egyébként is jár ügyészi kihallgatás.

Ruttner György szerint a felfogadott magánnyomozóknak arra is vannak tippjeik, hogyan lehetne megtalálni azt az eltűnt szervert, amin az iskola biztonsági kameráinak felvételei vannak. Deme ezzel kapcsolatban is vallani szeretne, de előrelépés egyelőre ilyen irányban sem történt.

Mint ismert, a gyilkosságok január 7-én este történtek a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Aznap ugyanis sikkasztás miatt elküldték az intézmény gazdasági igazgató-helyettesét - Deme Gábort - és a biztonsági őrként is dolgozó pedellust, a gyanú szerint 3-4 millió forintot tüntettek el. Emiatt az esti órákra találkozót beszéltek meg Takács Józseffel, aki az alapítványi iskola vezetője, egyúttal a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is volt. Egyik tanár kollégája is elkísérte a megbeszélésére. A négy férfi csaknem fél órát beszélgetett, majd gyanú szerint a biztonsági őr lelőtte az igazgatót és a tanárt, végül belelőtt saját tenyerébe, hogy alibit igazoljon. Az igazgatóhelyettes közben elvitte magával a biztonsági kamerák felvételeit tároló szervert és állítása szerint a Dunába dobta. Később ezt úgy módosította, hogy egy kukába tette, de a gép eltűnt onnan. Deme Gábor a csepeli önkormányzat pénzügyi bizottságában is tag volt, de gyanúsítása után lemondott erről a tisztségről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítélet várható a ˝fényevő˝ ügyében

Hétfőn várhatóan ítéletet hirdet a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt… Tovább olvasom