Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Cselgáncs vb: Ungvári Miklós harmadszor vb-bronzérmes

A 66 kg-os Ungvári Miklós pályafutása során a harmadik világbajnoki bronzérmét nyerte a rotterdami cselgáncsos seregszemle szerdai nyitónapján.
Az MTK-Erzsébetváros kétszeres Európa-bajnoka - miután gigászi csatában, bírói döntéssel alulmaradt a spanyol Sugoi Uriartéval vívott elődöntőben - a román Dan Fasie-val találkozott. A 22 éves ellenfél eddig csak korosztályos viadalokon bizonyított: a dobogó mindhárom fokára felállt már junior Eb-ken, illetve tavaly megnyerte a rendőrök dzsúdós világbajnokságát.

A két versenyző első összecsapása kettős intéssel indult, és a román két figyelmeztetésével folytatódott, így 2:50 percnél már vazaari állt Ungvári neve mellett. Az idén Hollandiába költözött, 28 esztendős magyar volt az aktívabb - miközben ellenfele szemlátomást teljesen elkészült az erejével -, így különösebb izgalmak nélkül söpörte be 2005 és 2007 után a harmadik vb-bronzérmét, illetve az azzal járó ezer dollárt.

A ceremónia után családja körében beszélgető Ungvári felemás érzésekkel nyilatkozott az MTI-nek:

"Talán a bronzmeccs volt a legkönnyebb az egész vb-n azzal együtt, hogy remek sorsolást kaptam. Az elődöntőben a spanyol nagyon jól felkészült belőlem, ráadásul a múlt hét óta egy makacs deréksérüléssel küszködök, amely kicsit lelassított. A holland orvosok, gyúrók megpróbáltak helyre hozni, de nem sikerült százszázalékos állapotba kerülnöm.

A formaidőzítésem sem volt a legjobb, ezzel együtt örülök a bronznak, eddig csak a nemrég elhunyt Bujkó Tamás szerzett három vb-érmet a magyar dzsúdósportban. Nagyon jól esett ma a buzdítás, amely nemcsak a családomtól, barátoktól, hanem a félig-meddig már engem befogadó hollandoktól is kaptam. Ami a további terveket illeti, szeptemberben hazamegyek, egyrészt a TF-es másoddiplomás tanárképzés miatt, másrészt pedig bekötik Braun Ákos barátom fejét, aki éppen ebben a csarnokban lett Európa-bajnok 2005-ben..."

Edzője, Bíró Tamás, elsősorban fizikai problémáknak tulajdonítja a harmadik helyet:

"Miki nagyszerű sorsolást kapott, de kissé fáradtan mozgott, a végén a dereka is fájt, a hosszabbításos mérkőzését azért én nem a spanyolnak ítéltem volna. Picit keserű a szánk íze, de vigasztal, hogy ahol Miki idén indult, mindenhol érmet nyert."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb halál az utakon

Feleannyi halálos baleset történt az első félévben a megyében, mint egy évvel korábban. A sérüléssel… Tovább olvasom