Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Csavard be, mint Beckham

Mi van, ha 18 vagy, imádod Beckhamet, és úgy meg tudod csavarni a labdát, mint ő? Azt hiszed, hogy a világ a lábaid előtt hever, mi? Hát tévedsz! Ha téged Jessnek hívnak, 18 vagy, indiai és tetejében lány, akkor felejtsd el!
rendező: Gurinder Chadha

forgatókönyvíró: Paul Mayeda Berges, Guljit Bindra
operatőr: Jong Lin
jelmeztervező: Ralph Holes
zene: Craig Pruess
producer: Deepak Nayar
látványtervező: Nick Ellis
vágó: Justin Krish

szereplő(k):
Parminder K. Nagra (Jess Bhamra)
Keira Knightley (Jules)
Jonathan Rhys-Meyers (Joe)
Anupam Kher (Bhamra)
Archie Panjabi (Pinky)

A film sztorija

Mi van, ha 18 vagy, imádod Beckham-t, és úgy meg tudod csavarni a labdát, mint ő?

Azt hiszed hogy a világ a lábaid előtt hever, mi? Hát tévedsz! Ha téged Jessnek hívnak, 18 vagy, indiai és tetejében lány, akkor felejtsd el! Azt hiszed a házasság-megszállott rokonaid hagyják, hogy a férfiak játékát játszd?

Ha téged Jules-nek hívnak, 18 vagy, angol és lány, ez azt jelenti, hogy elmehetsz Amerikába, ahol a lányokat is megfizetik, akik támogatókra és normális megbecsülésre is szert tehetnek.

Edzőjük, Joe segítségével Jess és Jules mindaddig jó úton haladnak, míg mindkettőjük szerelmes nem lesz? történetesen épp az edzőjükbe. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Pető László

"A film lányokról, női célokról szól. Női célokról, igen. A cél kicsit férfias
kicsengésű szó, pláne ha fociról van szó. Célokról szól, amelyekért nem csak saját magunkat kell legyőzni, hanem ebben a konkrét esetben saját családunkkal is meg kell értetni, mi is a helyzet.

A filmben egy Indiából származó lány focis karrierjét követhetjük, amint meg kell értenie, majd át kell hágnia a kulturális hovatartozásból adódó szabályokat. Hősünk élete, tervei több szálon futnak. Barátságok, szerelmek, szülői elvárások, iskola és a foci. A foci nélkül nem menne, nem lenne értelme, a foci, mint álom nélkül hiábavaló volna a küzdelem."
A teljes cikk

mozinet.hu - SzB

"Bár természetesen akad néhány focipályán játszódó jelenet - melyek fényképezése a gyorsításoknak köszönhetően inkább reklám- vagy háborúsfilmbe illene egyébként -, de azok Gurinder Chadha rendező munkájának csupán nagyon csekély hányadát teszik ki. A film legnagyobb érdeme, hogy remekül ötvözi a fentebb említett - egyébiránt aprólékosan kidolgozott - drámai vonalat a manapság oly divatos tinifilmek szükséges elemeivel, egy minden ízében mai, szórakoztató és üde elegyet alkotva.

A mostanában ismét virágkorát élő angol vígjátékok legújabb tagja bátran felveszi a versenyt amerikai társaival, színvonalában pedig messze lekörözi azokat."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigh László: Követni szívünk szép hajlamait

Vigh László akadémikus, a Szegedi Biológiai Központ biokémikus kutatója Karácsony Benő A megnyugvás… Tovább olvasom