Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Csak két százalék lakik másik tagállamban

Az európai uniós országok állampolgárai közül csak mintegy 2 százalék választott lakóhelyéül egy másik tagállamot, ez az arány az utóbbi harminc évben alig változott - közli a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium honlapján is olvasható EU vonal tájékoztató szolgálat.
Az európai uniós országok állampolgárai közül csak mintegy 2 százalék választott lakóhelyéül egy másik tagállamot, ez az arány az utóbbi harminc évben alig változott - közli a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium honlapján is olvasható EU vonal tájékoztató szolgálat. Az európaiak a munkahelyüket sem változtatják túl gyakran: átlagosan 10,6 évig maradnak egy-egy állásban, az Amerikai Egyesült Államokban ez az átlag valamivel több mint 6 év. Az EU vonal tájékoztató szolgálat emlékeztet arra, hogy a közösség az idei évet az európai mobilitás évének nyilvánította.

A mobilitást kívánja elősegíteni, hogy az Európai Bizottság csaknem egymillió, Európában rendelkezésre álló, szabad álláshelyet tett közzé egy új álláskereső honlapon. A honlapon megtalálhatók az Európai Unió országai és más európai országok állami foglalkoztatási szolgálatai által meghirdetett álláskínálatok. A honlap közli a munkavállalók mobilitását segítő 700 tanácsadóból álló európai hálózat adatait is.

Az elv, hogy a munkavállalóknak új készségekre és képességekre van szükségük, Európának pedig rugalmas munkavállalókra. A mobilitás évének eseménye júniusban Bécsben egy konferencia, szeptemberben több mint ötven városban terveznek európai állásbörzét, az európai metrókban terjesztett újságokban reklámkampány hívja majd fel a figyelmet a mobilitás lehetőségeire.

MTI/EurActiv.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nullpártrendszer

Javaslom a tisztelt Olvasóknak a nullpártrendszert, az anarchia szabályozott változatát. Tovább olvasom