Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Csak 4 milliót ér a lányom élete? - kérdezi a veronai áldozat édesapja

Négymillió forintot ajánlott fel a biztosító a veronai busztragédia egyik áldozata után a gyászoló szülőknek. K. Flóra édesapja a Borsnak fakadt ki, arcpirítónak nevezve a magyar gyakorlatot.
Mennyit ér egy ember élete? Hihetetlen, de pár millió forint járna csak azoknak a szülőknek és családtagoknak, akik elveszítették szerettüket a január 20-i, veronai buszbalesetben - írja a borsonline.hu.

Más lenne azonban a helyzet, ha a károsultak és a buszos társaság, azaz a Pizolit Kft. ügyvezetője, Czakó Tibor írásban megállapodnának arról, hogy az olasz jogrendszer szerint intézik az ügyet a biztosítóval. Ehhez nem kell Olaszországba utaznia egyikőjüknek sem: magyar hatóság előtt állapodhatnának meg a részletekről. Mindez a családoknak előnyt jelentene. Éppen ezért a károsultak ügyvédei egy hónapja igyekeznek beszerezni ehhez a busztársaság vezetőjének hozzájárulását, ám ez idáig nem járt sikerrel.

A Borsnak az egyik édesapa fakadt ki, aki 15 éves lányát, Flórát veszítette el a tragédiában.

Négymilliót ajánlott fel a biztosító Flóra halála után. Arcpirító és méltatlan, hogy hazánkban pár millió forintban mérik az ember életét, míg Olaszországban több tíz millió forintról lenne szó. Elképesztő, hogy még Romániában is ötszörös díjak vannak, mint itthon

– magyarázta a helyzetet K. László a Borsnak. A szülők összefogtak, egy titkos Facebook-csoportban támogatják egymást, és próbálják segíteni a másikat.
 
Borsonline.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nógrádi György: Magyarországnak és Európának Merkel győzelme az érdeke

Magyarországnak és Európának Merkel, illetve a CDU-CSU pártszövetség győzelme az érdeke a szeptemberi német szövetségi választásokon. Tovább olvasom