Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Cozma apja szemébe nézne a gyilkosnak

Marian Cozma, a Veszprém brutális kegyetlenséggel megölt román kézilabdázójának édesapja a holttest Bukarestbe szállítása óta először adott interjút a Bors Magazinnak.
49 másodperc a halálig
Egyre több részlet lát napvilágot a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban. A román kézist a diszkóban nem szúrták meg. Partnerével táncolt, amikor a dulakodás elkezdődött. Cozma eközben elesett, s rázuhant több összetört üvegpohárra. Ez sértette meg az oldalát, így lehetett véres a pólója már lent. Ezután a játékos felment a földszintre, s a dulakodást kezdeményező társaságból néhányan utána indultak. A szemtanúk szerint a gyilkosság négy ember közbenjárásával az utcán történt. A szúrásokat két különböző eszközzel adták le, az egyik hátulról vesetájon érte Cosmát, a másik pedig elölről egy szívszúrás volt. A Patrióta lokál üzemeltetője szerint az egész történés 49 másodperc alatt zajlott le.

 

– Mit szól a Veszprém szerepléséhez, a gyilkosság óta a csapat minden mérkőzését megnyerte, a BL-ben a negyeddöntőbe jutott. Látta valamelyik találkozót, volt a gyilkosság óta mérkőzésen?

– Meccsen nem voltam, de a csapat valamennyi találkozóját figyelemmel követem. Nagyszerűek a fiúk, jól játszanak, gratulálni szeretnék nekik, viszont az fáj, hogy az én fiam már nincs ott, nem örülhet a sikereknek.

– Úgy tudjuk, hogy lakást vásárol Veszprémben? Mi ezzel a célja?

– Az unokaöcsémnek akarok lakást venni. Minden álmom, hogy ő is kézilabdázhasson. Marianról azt mondták, amíg kisebb volt, hogy kosárlabdáznia kell, végül milyen nagyszerű kézilabda-játékos vált belőle! Az unokaöcsém is tehetséges, és bár ugyanígy sokan kosárlabdázóként látnák inkább, belőle is jó kézilabda-játékos lehet.– Szembenézne a gyilkossal, mit mondana neki? Mekkora büntetéssel lenne elégedett?

– Hiszem, hogy a bíróság méltó büntetést szab ki. Sokan azt hitték, hogy bosszút állok vagy felbérelek valakit... Ez nem igaz. Nem gondolok ilyesmire, viszont a szemébe néznék a gyilkosnak, és megkérdezném tőle: miért tette ezt a fiammal? Mert ez nem gyilkosság volt, ez annál szörnyűbb. Gyilkosság az, ha összeverekszel valakivel, a dulakodásban amaz elesik, és a járdaszegélybe verve a fejét meghal. Én nem ítélkezem, ez a hatóságok dolga, de az egy méltó büntetés lenne, ha ők is elszenvednék azt, amit Marian, vagy éreznék azt, amit én érzek.
Teljes cikk ITT!

Olvasóink írták

 • 11. PrettyWoman 2009. március 05. 11:08
  „9. Amióta ezt bemondták, hogy két különböző késtől jött a szúrás, már azon gondolkodom, hogy miért is csak R. S-t gyanúsítják a konkrét gyilkosság elkövetésével. A többi meg "csak ott volt". Hiszen nyilván nem két kés volt a barom két kezében, hanem a másik - vesén - szúrást valamelyik másik szemét követte el: N. Győző vagy Sztojka vagy mit tudom én. De én attól félek, letelik a 30 nap, aztán mind kisétál, max. 1-2 marad benn tovább. Bár, ha jó ügyvédjük lesz, akkor lehet, hogy ők is szabadlábon védekezhetnek. Hát attól mentsen meg bennünket az úristen. Szép nagy darab srác volt ez a Cozma, ezért kellett kés, mert puszta kézzel négyen sem bírtak volna elbánni vele. Azt olvastam, hogy még meg is forgatta a szívében a kést, így teljesen szétroncsolta a szívkamrát. Az isten barma. Meg azt is nyilatkozta a boncoló orvos, hogy "profi" szúrás volt, az illető tudta, hova, hogyan kell szúrni. Gondolom, előtte már gyakorolta párszor. Csak az nem derült ki.
  Egyébként hihetőnek tűnik számomra az a verzió, hogy nem lent szúrták meg a srácot, csak a törött üvegektől lett véres a pólója. Ugyanis, ha már lenn vesén szúrták volna (ahogy eredetileg olvastuk), akkor képtelenség lett volna, hogy olyan gyorsan szaladjon felfelé a lépcsőn, ahogy a kamerák mutatták. Szerintem egy veseszúrástól kiszáll az emberből a lélek.”
 • 10. Hombre 2009. március 05. 07:12
  „Én is szívesen a szemükbe nénék,egy vadászfegyver távcsövén keresztül!”
 • 9. SzGabci 2009. március 04. 18:08
  „"A szúrásokat két különböző eszközzel adták le, az egyik hátulról vesetájon érte Cosmát, a másik pedig elölről egy szívszúrás volt." - Nem S-sel írják a nevét... Illene kijavítani!!!”
 • 8. nocomment41 2009. március 04. 17:00
  „"Közleményben kért bocsánatot Mohácsi Viktória, az SZDSZ európai parlamenti (EP) képviselője a meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma ügyében tett kijelentéséért.

  Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben a politikus azt írja: "Tartozom a magyar közvéleménynek, a tragikus és elfogadhatatlan körülmények között elhunyt Marian Cozma emlékének és gyászolóinak azzal, hogy elnézést kérek, amiért egy televízió műsorban félreérthetően fogalmaztam. Nem állt szándékomban Marian Cozma emlékét megsérteni".
  http://www.hirado.hu/Hirek/2009/03/04/16/Mohacsi_Viktoria.aspx”
 • 7. Judytka 2009. március 04. 16:57
  „És ha cigányozott??A származásukat nem tudják letagadni..Ez nem ok arra,hogy lemészároljanak egy embert!!Tapmancsnak igaza van!”
 • 6. PrettyWoman 2009. március 04. 16:37
  „Én sem hiszem, hogy cigányozott volna. Már csak azért sem, mert a róla szóló megemlékezésekben sok helyen olvashattuk, hogy gyerekkorában ő is cigányok közt nőtt fel, együtt játszott velük. Számára természetesek voltak. Gondolom, ezért is nem félt tőlük. Szerintem fogalma sem volt, mekkora veszélyben van. De hát mit tudott volna tenni? Egyedül négy maffiózó ellen? Ha ezek ki akarnak nyírni valakit, meg is teszik. Mindegy, mit csinálsz. Ha rájuk sem nézel, az is baj lehet.”
 • 5. alika 2009. március 04. 16:36
  „http://www.mno.hu/portal/620141
  Elolvastam, majd besz@rtam.
  Cosma a hibás mert "cigányozott" !”
 • 4. Zaraki_Kenpachi 2009. március 04. 16:20
  „A rasszismus miatt és Mohácsi Viktoria lelki üdvéért javaslom:

  - Legyen a 100 tagú cigányzenekarból 100 tagú roma zenekar
  - Tiltsuk meg a cigánypecsenye használatát, legyen helyette romapecsenye
  - A cigányútra ment szólás rasszista nézeteket kelt, legyen belőle Roma útra ment
  - Felbújtásért büntethető Mc Haver a Cigánysoron című számával, kötelezzük átírni Romasorra

  .......

  Csak, hogy soroljam a baromságokat az indokínaiak miatt”
 • 3. nocomment41 2009. március 04. 15:52
  „Mohácsi Viktória: ,,cigányozott Cozma feltehetőleg"
  Súlyosan sértik Mohácsi Viktória kijelentései Marian Cozma emlékét - írja Magyarády Péter, az MKB Veszprém KCV elnöke abban a levélben, amelyet az SZDSZ-es EP-képviselőnek küldött, de a klub honlapja fórumán is közzétett.

  Mohácsi Viktória a klubelnök szerint olyan kijelentéseket is tett a köztelevízió A szólás szabadsága című minapi műsorában, amelyek "végiggondolatlanok, megalapozatlanok, indokolatlanul és méltánytalanul torzítják a Veszprémben történteket".

  A kézilabdacsapat elnöke azért fogalmazott levelet Mohácsinak, mert ezeket a kijelentéseket "nem lehet szó nélkül hagyni". Az elnök levele szerint az első, minden szempontból kifogásolható Mohácsi-állítás: "...azért történt (a bűncselekmény), mert cigányozott Cozma feltehetőleg, vagy nem tudom, ott mi volt a motiváció, de ott egy diszkóverekedés történt..." Ennek a mondatnak köze sincs a valósághoz - áll a levélben, amely felhívja Mohácsi figyelmét arra is, hogy a képviselő asszony "más helyzetekben - többször, több ízben kifogásolta, ha valakik hasonló esetekben bizonyíték nélkül tettek ilyen megállapításokat" - a politikus által "képviselni" kívántak hátrányára.


  http://gondola.hu/cikkek/63884”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2009. március 04. 14:20
  „Úgy legyen. Ámen.”
 • 1. Tapmancs 2009. március 04. 13:41
  „A megfelelő büntetés nyilvános karóba húzás lenne, például Veszprém főterén. Hadd szenvedjenek az állatok napokig, miközben az emberek megvető pillantásait kénytelenek viselni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

310 felett az euró

Szerdán délelőtt meredek gyengüléssel majdnem 312-ig lendült a forint euróval szembeni árfolyama, 10… Tovább olvasom