Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Cozma-gyilkosság - rágalmazás miatt perel Helga

Rágalmazásért és becsületsértésért feljelentést tett a rendőrségen az a veszprémi nő, akit egy román országos sportnapilap összefüggésbe hozott a Cozma-gyilkossággal - írja a naplo-online.hu.


A fiatal nő a veszprémi újságnak elmondta, a románok állításával ellentétben soha semmilyen kapcsolata nem volt Marian Cozmával.

Elmondta, a bűncselekmény éjszakáján valóban ott szórakozott a Patrióta lokálban, de nem találkozott Cozmával. A nő közölte, a tánctéri verekedésről és a későbbi bűncselekményről semmit nem tud, nem érzékelte, mi történt, barátnőivel a gyilkosság után ki sem mentek az utcára. Az a társaság már ott volt a helyszínen, amiről azt állítja a román lap, hogy a kedvese hívta oda őket - mondta.

A román Gazeta Sporturilor szombati különszámában szemtanúkra hivatkozva azt írta: a nő megsértette Cozmát, aki pofon vágta. A román újságnak nyilatkozók nem zárták ki, hogy a román kézilabdásnak régebben lehetett valamilyen kalandja Helgával, aki jelenleg egy gazdag vállalkozó testvérének a barátnője. Állítólag a pofon után a vállalkozó testvére telefonon hívta a közeli Székesfehérváron lévő "nehézfiúkat", a romákból álló banda tagjait.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdását egy hónapja szíven szúrták egy veszprémi szórakozóhelyen. Cozma a helyszínen meghalt. A tettesek súlyosan megsebesítették a veszprémi csapat két másik légiósát, a horvát Ivan Pesicet - akinek az egyik veséjét el kellett távolítani -, és Zsarko Sesumot, aki arckoponya-törést szenvedett.

Németh: én verekedtem össze Cozmával

"Védencem elmondása szerint két társaság szórakozott egymás mellett a diszkó alagsorában, és a nagy tömeg miatt folyamatosan összekoccantak. Ebből keveredett a verekedés, elsőként Cozma és ügyfelem esett egymásnak" – mondta Mester Csaba, a férfi jogi képviselője.

Németh úgy emlékszik, hogy a termetes kézilabdás fölkapta őt, majd mind a ketten a földre estek és ott folytatták a bunyót. "Nem voltak szavak, egy másodperc alatt elszabadultak az indulatok, tört minden" – tette hozzá a sztárügyvéd.

Németh azt vallotta a rendőröknek, hogy amikor Cozma „valahogyan lekerült róla", akkor elsőként a vérző Raffael Sándort pillantotta meg. „Később a védencem a lépcsőkön szembetalálta magát hat-hét kézilabdással. Ismét dulakodás kezdődött" – mondta Mester.

Németh Győző tagadja, hogy ő szúrt volna, sőt azt mondja, hogy nem is láthatta a gyilkosságot. „Az elmondottak egybevágnak azzal, amit az ügy többi érintettje vallott" – mondta Mester.

Korábban:

19 óra 43 perc - Egyre szövevényesebb a Cozma-gyilkosság 

A legfrisebb információk szerint a román lap tudni vél egy másik nőről, egy bizonyos Helgáról, aki az egész konfliktusnak az állítólagos okozója volt A Gazeta Sporturilor cikke ezért is viseli a Halál neve: Helga címet.

Apró incidens miatt hívták a nehézfiúkat?

Állítólag többen szemtanúi voltak annak, hogy ez a bizonyos nő - aki a cikk szerint korábban Olaszországban töltött huzamosabb időt, és akinek az anyja a rendőrségen dolgozik - sértő szavakat mondott Marian Cozmának, aki ezek után pofon vágta. Van, aki úgy tudja, hogy a román kézilabdásnak régebben lehetett valamilyen kalandja Helgával, aki jelenleg egy gazdag vállalkozó testvérének a barátnője.

Állítólag ez az apró incidens indította el a lavinát. A vállalkozó testvére hívta állítólag telefonon a közeli Székesfehérváron lévő "nehézfiúkat", a romákból álló banda tagjait. Ők tehát a lap szerint éppen azért érkeztek a lokálba, hogy "móresre tanítsák", legalábbis megijesszék egy kicsit a kézilabdázót, de rosszul sült el a dolog.

"Úgy kell neked! Fogsz még megütni?"

A tanúk szerint a banda tagjai tánc közben kezdték provokálni a sportolót, úgy téve, mintha véletlenül meg-meglöknék. A felingerelt Cozma aztán egyszer csak "visszalökött". Ekkor kezdődött a dulakodás, az ütések hatására a román fiú a padlóra esett, hátát felsértették az ott heverő üvegszilánkok, Helga pedig állítólag így kiáltott rá: "Úgy kell neked! Fogsz még megütni?" Utána az események az ismert módon alakultak, Cozmát a bejáratnál érték a halálos késszúrások.

A tényfeltáró riportból megtudni, hogy a román lap által név szerint is említett gazdag veszprémi üzletember ingatlanokkal foglalkozik, akinek egymilliárd forint értékű - lakónegyed építésére vonatkozó - projektjét maga a város polgármestere is támogatja. A veszprémi vállalkozó többször mutatkozott már magas rangú rendőri vezetők, politikusok, bírók és ügyvédek társaságában - írja a lap, amely szerint ugyanakkor a Balaton körzetének "cigánymaffiájával" is kapcsolatban áll az üzletember. Ezért is álltak rendelkezésre rögtön a bandatagok, amikor a lokálba hívta őket - olvasható a román sportújságban.

A vállalkozó adta fel a romákat?

A lap úgy tudja, hogy a gyilkosság után maga a veszprémi vállalkozó adta fel saját embereit, ő mondta meg a rendőrségnek, hogy hol keresse őket. Állítólag ezért sikerült még az általános körözés kiadása előtt elfogni az első gyanúsítottakat.

Az új infókra nem reagálnak a rendőrök

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmények okát illetően a sajtóban megjelent semmilyen találgatásra nem kíván reagálni - közölte Váradi Piroska, a főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.Korábban

A Gazeta Sporturilor napilap újságírói az egy hónappal korábban meggyilkolt Marian Cozma halála óta többször is jártak Veszprémben, ahol helybéliekkel, a konfliktus szemtanúival is beszélgettek. A szombati számban megjelent lapindító tényfeltáró írásukban azt állítják: Marian Cozma gyilkosait egy ingatlanprojektekkel foglalkozó ismert veszprémi üzletember hívta a helyszínre, ám mindössze azért, hogy leckéztessék meg a kézilabdást.

A Gazeta Sporturilor szerint a gyilkosság éjszakáján a Partióta Lokálban Cozma szóváltásba keveredett egy fiatal hölggyel - akivel korábban vélhetően kalandja is volt -, majd felpofozta azt. A nő a veszprémi üzletember testvérének barátnője volt, az ugyancsak ott tartózkodó férfi pedig telefonon hívta helyszínre a Sztojka-klánt. A 25 fős csoport már a lokálban dulakodásba kezdett Comával, azonban nem állt szándékukban megölni. "Cozma azonban visszaütött, ekkor pedig elszabadultak az indulatok, így történt a szerencsétlen gyilkosság" - mondta a román sportlapnak egy szemtanú.

A gyilkosság erkölcsi felelőse a vállalkozó - összegez a lap, aki a helyszínre hívta Sztojkáékat. A Gazeta Sporturilor tájékoztatása szerint a közvélemény a férfit üzletemberként ismeri, ingatlanfejlesztéssel foglalkozik. Jó rendőrségi kapcsolatokat ápol, a lap pedig úgy tudja, több ízben is a helyi rendőri vezetőkkel látták együtt.

A lap megemlíti, hogy a konfliktus kirobbanásakor négy rendőr is a lokálban tartózkodott, akik azonban sietve távoztak.

Marian Cozmat, az MKB Veszprém kézilabdását egy hónapja szíven szúrták egy veszprémi szórakozóhelyen. Cozma a helyszínen meghalt. A tettesek súlyosan megsebesítették a veszprémi csapat két másik légiósát, a horvát Ivan Pesicet - akinek az egyik veséjét el kellett távolítani -, és Zarko Sesumot, aki arckoponya-törést szenvedett.

Olvasóink írták

102 hozzászólás
 • 102. lolita 2009. március 09. 11:07
  „Tisztesseges ember nagyon keves van a földön,de miert van ez igy? Mert tisztessegesen nem lehet megelni es ezek a tenyek!Es mindezt követö bünözes gyarapodik! MI nem igy születtünk ,ilyenek lettünk ugyanis a nagy urak minden rosszra megtanitottak amit ök nagyban tesznek,folytatnak es meg fel is vannak mentve!”
 • 101. Judytka 2009. március 09. 09:05
  „Túl sok már a homályos körülmény..a lényeg kezd ködbe veszni.”
 • 100. Kiskun 2009. március 09. 09:00
  „Itt nem az számít, kinek milyen vér folyik az ereiben, hanem az, hogy hogyan kezel egy problémát.
  Van aki így: Ne nézzé geci, me´ elvágom a torkodat!!! Ez itt Magyar országon kire is jellemző?
  Nekem a "pirézekke"l, grúzokkal, görögökkel,afrikaiakkal, szerbekkel nincs semmi bajom. A tatárok, mongolok már nem nyilaznak. Az oroszok is csak a felszabadításunk alatt erőszakoltak nőket. Ezek a kissebbségek mind be tudtak illeszkedni!”
 • 99. cocika27 2009. március 09. 06:20
  „PQCS: ejnye ejnye ennyire fáj nektek ti magyarok?????? Ti sem vagytok TISZTA VÉRÜEK ennyire fáj hogy nem tudjatok hogy török janicsár vagy egy osztrák vagy egy orosz kiskatona lubickol a csalad vérébe???!!!!....TISZTELETEM!!!!!!!!!”
 • 98. Kutyuli 2009. március 09. 01:54
  „nasi 12.Gratulálok! Milyen lélek kell ahhoz,sztár ügyvédként is, hogy egy gyilkost védjen? Még valóban kiderülhet,hogy Cosma saját magát szúrta szíven egy ringyó miatt.Aztán felmentik a roma csávókat!”
 • 97. nasi12 2009. március 09. 01:17
  „Lassan beindulnak a takarítók!
  http://www.kisalfold.hu/kitekinto/sztarugyved_vedi_a_cozma-gyilkossag_fo_gyanusitottjat/2090287/

  Itészek mondták, hogy hazánkban néhány védőügyvéd szereptévesztésben szenved, mert igaz, hogy a bűnpártolás bűncselekmény, de a bűnözők pártolása, kiemelkedően jó biznisz néhány sztárügyvéd számára.
  A ködösítés már be is indult, és lehet, hogy még azt is megéljük, hogy Kozmát fogják távollétében bekaszlizni. Majd egy sztárügyvéd bebizonyítja, hogy ő volt az, aki brutális módon, aljas indokból, előre megfontolt szándékkal, kést döfött a saját szívébe, majd azt ott többször megforgatva, meggyilkolta saját magát, hogy rasszista, fasiszta, kirekesztő, tettével eléggé el nem ítélhető módon, egy népcsoport hős (fegyveres?) katonáit, hozza nehéz helyzetbe.
  Izgatottan várjuk a fejleményeket!”
 • 96. PQCS 2009. március 09. 00:13
  „cocika27

  Valóban az tűnik ki a hozzászólásaidból, hogy egy magasan képzett, értelmiségi személy vagy. Meg kellene tanulni a magyar nyelvet értelmesen használni, és nem "bazdmegolni". Na meg persze nem parasztozni. Ezekkel a kifejezésekkel nem csak, hogy a saját magad butaságáról adsz tanúbizonyságot, de eléred, hogy besoroljanak a többségbe, és általánosítsanak. De egyetértek velük. Tanulj meg magyarul, és ne írj butaságokat. Tiszteletem”
 • 95. m3gtr 2009. március 08. 22:29
  „Mindíg van egy ilyen szerencsétlen.”
 • 94. m3gtr 2009. március 08. 22:20
  „szocika27 vagy inkább Gjózsika”
 • 93. mahteus 2009. március 08. 22:17
  „Ez szerintem csak provokáció cocika részéről.”
 • 92. mahteus 2009. március 08. 22:13
  „Vagy, ha igen, akkor meg lejáratod a rendes cigányembereket. Fogjál vissza!”
 • 91. mahteus 2009. március 08. 22:12
  „Cocika27 szerintem nem is cigány!”
 • 90. alika 2009. március 08. 22:04
  „Tudjátok mi az abszolút lehetetlen?
  Cocika az egyetemen!
  A kis kultúrtücsök...”
 • 89. m3gtr 2009. március 08. 21:30
  „szocika27 :D ugass kutya”
 • 88. Hombre 2009. március 08. 21:29
  „A moderátor olyankor nem szól,mikor az emberek faszozzák vagy anyázzák egymást. Azt lehet! De próbálj csak meg cigányozni,na lesz egyből moderálás!”
 • 87. m3gtr 2009. március 08. 21:29
  „szocika27 :D”
 • 86. Montana47 2009. március 08. 21:04
  „Hol a moderátor? Lejárt a munkaideje? L.:86. cocika27!”
 • 85. kisördög77 2009. március 08. 20:47
  „Cocika 27, eme hozzászólások főszereplője: ))”
 • 84. cocika27 2009. március 08. 20:45
  „Kutyuli: Akkor maradj a Holdon aztán futkározd ki magad!!!Aztán majd lehet, TAL?N összefutunk!!Addig is jó röhögést, váljék egészségedre, te kis DR.AGY!!!!!”
 • 83. Kutyuli 2009. március 08. 20:39
  „Imádom a stílusodat "huzzá vissza" és téged ki a radai rosseb kért meg, hogy beleugassál a Fórumba, ahol mindenki rajtad röhög, te egyetemet végzett idióta. Nekem nagyon jó helyem van most is a Holdon, de időnként lejövök a Földre, hogy lássam a barmokat, mint te és boldogabban térjek vissza.”
102 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc: a kormány megvédi a forintot

A forintot csak egy határozott és világos program védheti meg, márpedig a kormány ilyet alkotott -… Tovább olvasom