Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Claudia új vizeken

Új, az eddiginél komolyabb szerepkörben láthatjuk néhány hete Liptai Claudiát: a konkurens RTL Klubtól nemrég a „ csiga kettőhöz ” igazolt vörös démon saját talkshow-t vezet. Mi bepillantottunk a kulisszák mögé!
Bár néhány hétig gondolkodott, elvállalja-e a műsorvezető szerepét, végül úgy vélte, hogy a producer – Friderikusz Sándor – neve elegendő garancia a sikerre. Hogy valóban így van-e, azt ki-ki döntse el maga a végeredmény alapján – mi mindenesetre belestünk a kulisszák mögé, hogy elmesélhessük, hogyan készül a Claudia-show.
Mint minden napi műsor, a Claudia-show is óriási szervezőmunkát igényel – annál is inkább, mert minden forgatási napon csaknem harminc vendég és több mint száz néző fordul meg a stúdióban. Ugyanennyi, nagyjából százhúsz fős stáb dolgozik azon, hogy minden úgy menjen, mint a karikacsapás. A váratlan problémákat persze nem lehet kivédeni, de törekednek rá; a nézőknek például már a kezdés előtt háromnegyed órával a helyszínen kell lenniük. Amikor megláttam az érkezők kezében a szendvicseket és a váltás ruhát, még nem tudtam, hogy az ideérkezőkre egész napos program vár. Legalábbis nagy részükre, akik látni akarják mindhárom adást.

Utolsó simítások

Minden adás felvételét alapos próba előzi meg. Ilyenkor még minden nyugodt; nyoma sincs a nézőknek, sőt: az ajtó előtt három „ kétajtós szekrény ” – lásd: biztonsági ember – tartja a frontot, hogy senki ne zavarhassa meg a stábot.

Claudia – másképp

S persze itt van Claudia, a műsorvezető, aki most debütált. Sok néző nem nagyon tudja túltenni magát a színésznő szokatlan visszafogottságán, hiszen a Csíííz! komikájának eddig nem nagyon volt alkalma megmutatni személyiségének ezen oldalát. Itt ugyanis – valódi vendégek között, éles helyzetekben – nem elég a humorérzék és a színészi tehetség. Kíváncsiságra, talpraesettségre, empátiára is jócskán szükség van, Claudia azonban, úgy tűnik, állja a sarat.
Fridi nem koppintott
Friderikusz, aki az elejétől a végéig bent ül a forgatáson, igazi profi. Nem zavarják az olyan jövő-menő kíváncsiskodók, mint én – szerintem észre sem vett – , annál hamarabb kiszúrja azonban, ha valami nem stimmel. Például a vendég inge. „ Nem jó a fehér póló, kioltja az arcodat ” – jegyzi meg a 100 Folk Celsius-os Orbán Józsefnek, mert bár mindenre készültségben áll a megfelelő szakember, Fridi az összes apró részletre figyel. Miközben egyszerű farmerben, edzőcipőben üldögél az első sorban, s halkan adja az utasításokat, nem kétséges, hogy ki a főnök a színen.
Tény, hogy a néhány hónapos hallgatás után sokat várunk tőle; még akkor is, ha ezúttal a háttérben marad. Hogy a műsor megszületését mennyiben katalizálta a konkurens RTL-es Mónika-show sikere, nem tudni, mindenesetre a TV 2-t többször illették a váddal, hogy a Claudia-show nem más, mint a fent említett vetélytárs „ lekoppintása ” . Máthé Dorottya sajtóreferens szerint azonban nem szabad elfelejteni azt a nagy különbséget, hogy itt ismert személyiségek, híres emberek szerepelnek, akikről olyan dolgokat is megtudhatunk, amelyeket a hétköznapi interjúkból nem. A teljes időpontegyezés pedig egyszerűen azért van, mert ez a legalkalmasabb egy beszélgetős show bemutatására. S persze ne felejtsük el azt sem, hogy Frideriusz 1994 és ’ 97 között a Magyar Televízióban látható talkshow-jában – a Mónika-show-hoz hasonlóan – civilek voltak a vendégek, a legszélsőségesebb és leghétköznapibb témákkal egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szetey András - újságíró

Tovább olvasom