Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Ciki: fordítva vonták fel a német zászlót Merkel látogatásán

Meglehetősen kínos malőr kísérte Angela Merkel német kancellár keddi, budapesti látogatását - állítják a német lapok. A Frankfurter Rundschau című német lap ugyanis arról számol be, hogy a magyar Parlamentben tévedésből fordítva vonták fel a német zászlót, mi több, erről fényképet is közölt.
A müncheni Süddeutsche Zeitung fotóriportere a kancellárt és a magyar miniszterelnököt a Szent Korona megtekintésekor kapta lencsevégre. A felvétel "Angela Merkel a koszovói válságban Magyarországhoz fordul tanácsért" című cikket egészíti ki.

A Süddeutsche Zeitung közel féloldalas írásában azt hangsúlyozza, hogy a kancellár a budapesti kormányt szakértőnek tekinti a Balkán térségében kialakult problémák megoldásában.

A lap szerint az Európai Unió csak akkor maradhat cselekvőképes, ha rendet tart a saját háza táján és a Balkán nyugati fele is ide tartozik.

Hasonló szellemben fogalmaz a Die Welt cikkírója is, amikor rámutat arra, hogy Magyarország földrajzi helyzetéből kifolyólag hasznos tapasztalatokkal rendelkezik a Balkán nyugati térségét illetően és ezt most a kancellár is megpróbálja Európa javára fordítani.

A Die Welt szerint Angela Merkel elismerte, hogy Magyarország ezen a téren mindig is megbízható partnernek bizonyult.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung címoldalán foglalkozik a kancellár keddi budapesti útjával. A "Merkel nem szán közvetítő szerepet Magyarországnak" című cikkből kiderül, hogy a kancellár hasznosnak tekinti a Balkánnal kapcsolatos magyar tapasztalatokat, de - ellentétben Gyurcsány Ferenc indítványával - nem tartja célszerűnek egyetlen állam önálló közvetítését sem a koszovói válság megoldásában.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung idézte Angela Merkelt, aki elismeréssel méltatta Magyarország magatartását Németország uniós elnöksége idején.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Down-ambulancia Szegeden

Szeged - Hivatalosan is helyet kapott a szegedi gyermekklinikán a Down-szindrómával született… Tovább olvasom