Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Céltámogatások a régióba

Több mint 328 millió forint céltá-

mogatás ez évi felosztásáról döntött a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesz-

tési Tanács tegnapi ülésén Sopronban.
Idén 11 beruházásra nyújtottak be céltámogatási igényt a nyugat-dunántúli régió önkormányzatai. Az igényelt összeg megközelítette az 1,3 milliárd forintot. A rendelkezésre álló keretből a Vas megyei Zsennye község és a környező falvak szennyvíz-elvezetési beruházásának befejezését közel 253 millió forinttal támogatja a testület. A fennmaradó 75 millió forintot és a jövő évi keretből ugyanekkora összeget egészségügyi, gép- és műszerbeszerzésekre javasolják fordítani.
Az összességében 150 millió forintos keretből 40–40 millió forintos támogatást juttatnak idén és jövőre a Győr-Moson-Sopron, a Vas és a Zala megyei kórháznak, továbbá közel 31 millió forintot ugyanerre a célra a soproni kórháznak.
A tanács döntött a jövő évi címzett támogatási igények beruházási koncepcióinak rangsorolásáról is. Az egészségügyi ágazatban első helyre sorolták a győri Petz Aladár Megyei Oktató kórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának kialakítását és a központi műtőblokk rekonstrukcióját. A kulturális ágazatban: Téten kistérségi művelődési központ építését támogatja első helyen a tanács.
A régió önkormányzatai összesen 31 beruházási koncepcióra nyújtottak be címzett támogatási igényt. A támogatásokról az Országgyűlés jövőre dönt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom