Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

CD-ajánló - Szabó Gyula, a nagy mesemondó

Csak dicsérni lehet a kecskeméti Zeneker Kft. gondozásában megjelent A nagy mesemondó című albumot, amely 16 dalt és mesét tartalmaz Szabó Gyula Jászai- és Kossuth-díjas érdemes művész tolmácsolásában.
Az albumon olyan klasszikusok szerepelnek, mint József Attila Altatója, az Öreg néne őzikéje című mese Fazekas Annától, Zelk Zoltán története a három nyúlról, és a Kisbence történetét elmesélő Egyszer volt egy kemence című gyerekdal, A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mese. Szabó Gyula nem csupán mesét mond, hanem énekel is. Kedves, jó hangszerelésű, kiváló minőségben rögzített dalokat hallunk a lemezen, amelyeket az óvodás gyerekek is könnyen megtanulhatnak.

A nagy mesemondó című albumot nemcsak akkor érdemes berakni a lejátszóba, ha elfáradtunk, és nincs kedvünk mesélni, hanem akkor is, ha a közelgő advent időszakában, az ünnepre készülve együtt tevékenykedünk a gyerekekkel. Mézeskalácssütés, ajándékkészítés, vagy akár csak egy délutáni festés-rajzolás közben is hallgathatjuk a lemezt, amely jó eszköz arra, hogy a gyerekek szüleik kedvenc meséi mellett a népzenét is megismerhessék.

Jó szívvel ajánljuk minden család figyelmébe ezt az albumot Szabó Gyula kellemes, mesemondásra született hangjával, amely a magyar piacra bezúdult külföldi tömegáruk között arra figyelmeztet: a magyar mese, zene és dal nagy kincsünk, nemcsak hogy büszkének kell lennünk rá, de tovább kell adnunk a következő generációnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki szavak

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke: „Jelentős sikerként értékelem a szavazás… Tovább olvasom