Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Cápamese

Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl, arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat...és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé. És egy nap valóban az ölébe hullik... no, nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a Cápaölő.
rendező: Bibo Bergeron, Vicky Jenson
forgatókönyvíró: Mark Swift, Damian Shannon, Michael J. Wilson, Michael Wilson

zene: Hans Zimmer
vágó: Nick Fletcher, John Venzon

szereplő(k):
Will Smith (Oscar hangja)
Robert De Niro (Don Lino hangja)
Renée Zellweger (Angie hangja)
Jack Black (Lenny)
Angelina Jolie (Lola)
Martin Scorsese (Sykes hangja)
Peter Falk (Ira Feinberg hangja)
Michael Imperioli (Frankie hangja)
Vincent Pastore (Luca hangja)
Doug E. Doug (Bernie hangja)

A film sztorija

Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl "vakardhalként", arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé.

És egy nap valóban az ölébe hullik no, nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a Cápaölő. Így történik, hogy a kis hal megeteti a nagyhalakat, a bökkenő mindössze annyi, hogy az áldozat a rettegett Nagy Fehér Főnök, Don Lino fia volt. És akire egyszer ráharap a halvilág... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - maktub

"Elsőre túlzásnak tűnhet, hogy a film szereplőinek hangját adó sztárokat
aktív résztvevőként tüntessék fel, ám erre a készítőknek tényleg megvan minden alapjuk. A Cápamese talán legfőbb erénye az a fantáziadús technikai bravúr, ahogyan Will Smithből és társaiból animációs figurákat csináltak. A színészek főbb jellemzői, egyéniségük és összetéveszthetetlen mimikájuk köszön vissza rajzolt formában, egyedül Jack Black az, aki nem teljesen testre szabott szerepet kapott (az illúziót talán némiképp rombolja a hazai szinkron, ugyanis nem mindenki a megszokott hangján szólal meg."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weöres Sándor: Tavaszköszöntő

Tovább olvasom