Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Budapesti lovas a 2012-es Nemzeti Vágta győztese

Budapest-Ferencváros lovasa, Vass Jennifer nyerte Cordoba nevű lován a 2012-es Nemzeti Vágta döntőjét a fővárosi Hősök terén vasárnap.

A győztes lovas az ünnepélyes díjátadón ötmillió forintos jutalmat és a verseny vándorkardját, egy 1848-as huszárkardot vehetett át az összegyűlt közönség előtt.

    Vass Jennifernek nem ez volt az első vágtaszereplése, korábban végzett már döntőben negyedik helyen. Cordoba nevű lova kilencéves herélt magyar félvér, amelyet mindössze három hete lovagol.

    A második helyezett Német János, Baja lovasa egymillió forintot, a Tata színeiben lovagló harmadik helyezett Mátyás Edina Daniella pedig félmillió forintos jutalmat kapott.

    A vasárnap esti döntő volt az immár hagyománnyá vált, a lovas szakmát és a lovak kedvelőit  öt éve a Hősök terére csábító lovas esemény csúcspontja, de a nap során több győztest is avattak. A kishuszár vágtán Kulisity Anikó ért elsőként célba Mózes nevű lován, míg a fogatvágtán Tieger Endre aratott győzelmet.

    Az idei jótékonysági sztárfutam nyertese a Remény nevű lován versenyző Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó a Paci Doki Alapítványt támogatja a győzelmével járó százezer forinttal.

    Az ötödik Nemzeti Vágta a korábbiakhoz hasonló módon nem csak a lovakról szólt, hasonló fontos szerepet kaptak a lovasok által képviselt települések, amelyek az 56-osok terén saját standdal mutatkozhattak be. A kulináris élvezetek kedvelői is találhattak kedvükre valót az Országkonyha étel- és italkülönlegességei  között. A programokat kézműves és népművészeti bemutatók színesítették a Nemzeti Vágta ideje alatt.

Kunkli Tivadar thai-boksz bajnok nyerte Tequila nevű lován a bajnokok jótékonysági sztárfutamát vasárnap délután a 2012-es Nemzeti Vágtán. A győztes százezer forinttal támogatja a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványt.

A sportolót a célban Pintér Tibor és Martinek János követte. Az ötödik Nemzeti Vágta alkalmából két jótékonysági sztárfutamon lovagolnak közismert emberek, hogy az általuk kiválasztott alapítványokat támogassák. Az összes alapítvány ötvenezer forintot kap, a két futamgyőztes által támogatott alapítványok pedig százezer forintot fordíthatnak majd nemes céljaikra.

A Nemzeti Vágta második napja egyértelműen a színes bemutatók és a döntők napja volt. A Lovas Parasport bemutatója és sorversenye után megrendezték a középfutamokat, amelyek eredményeképpen Molnár Gyöngyi (Bajai Kistérség), Bán Dóra (Tapsony), Vass Jennifer (Budapest, Ferencváros), Németh János (Baja) és Mátyás Edina Daniella (Tata) jutottak be az este kezdődő döntőre.

Az MTI felvételei.

A középfutamokat követően sor került a második fogatvágta sztárfutamra, és a Zágonyi Emlékfutam döntőjére is. Az enyhe időjárásnak is köszönhetően szép számban érkezett közönség a Hősök terére, ahol a huszár hadi bemutató, lovasbemutató, díjugratás, illetve magas ugrató verseny szórakoztatta az érdeklődőket.

Idén először a több száz éves hagyománnyal rendelkező dámalovaglás hagyományát is felelevenítette a vágta: Janicsák Veca és Détár Enikő féloldalas ülésben vonult fel lóháton, őket kocsival kísérte a többi hölgy.

Olvasóink írták

  • 1. Klesitz 2012. szeptember 17. 15:53
    „Igen, egyeseknek jó pénz, és szórakozás. Ám a többség meg vágtázik miattuk a nyomorba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selmeczi: a feliratkozás szélesíti a lehetőségeket

Aki nem akar elmenni, annak nem kell részt vennie semmiféle választási cselekményben - írta közleményében a Fidesz szóvivője. Tovább olvasom