Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

Brutális emberölésért ítélt el hat vádlottat a Debreceni Ítélőtábla

Három emberre egyenként 10-14 év fegyházat, három másik vádlottra pedig 5-11 év börtönbüntetést szabott ki pénteken jogerősen a Debreceni Ítélőtábla; a vádlottak 2008-ban a Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen sorozatos családi vitáiknak vetettek véget a családfő meggyilkolásával.

Koszta János, a táblabíróság sajtószóvivője az ítélethirdetést követően tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság elsőfokú döntését helybenhagyva az ítélőtábla három vádlottat társtettesként, a másik hármat bűnsegédként, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben talált bűnösnek.

Az ügy előzménye, hogy a sértett férfi viszonya a családjával - elsősorban a feleségével és az egyik lányával - 2007-re megromlott. Ennek hatására a sértett felesége és annak öccse, a lánya és annak barátja (ma már férje), ez utóbbi fiú öccse és unokatestvére 2008 júliusában elhatározta, hogy a családfőt leitatják, majd megölik. A bűncselekmény idején a sértett lánya 16, a barátja 20, míg a barátjának az öccse 17 éves volt.

A vádlottak napokig készültek a gyilkosságra, a település régi temetőjében előre megásták a férfi sírját és a gyilkossághoz az eszközöket is beszerezték.

A feleség öccse 2008. július 21-én egy vámospércsi presszóba hívta a sértettet, akinek az italába nyugtatót kevert. Hajnalban a férfit egy ismerőse hazavitte, a sértett a nappaliban lefeküdt, majd a felesége és a lánya feszítővassal ütni kezdte őt, a lány pedig ezt követően nyakon szúrta. Időközben megérkezett a lány barátja és annak öccse, az idősebb fiú ekkor bekapcsolódott a bántalmazásba.

A még életben lévő férfit egy kézikocsival elvitték a már megásott sírhoz, majd élve eltemették. A vádlottak ezután napokig a nyomok eltüntetésével foglalatoskodtak: a házban lefestették a véres falakat, eltüntették a fegyvereket és a véres ruhákat, függönyöket, majd Debrecenbe költöztek.

Vámospércsen időközben az emberek között elterjedt az a pletyka, hogy a férfit valószínűleg megölték, így a lány barátjától annak apja megkérdezte, hogy van-e köze a férfi eltűnéséhez. Miután a fiú bevallotta tettüket, az apja értesítette a rendőrséget, akik a vádlottakat néhány napon belül elfogták.

A bíróság a feleségre 14 év, a lánya férjére 13 év, a feleség öccsére pedig 10 év fegyházbüntetést szabott ki. A sértett lányát 11 év, a lány férjének öccsét 8 év, az ő unokatestvérét pedig - aki az eszközök cipelésében segédkezett - 5 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz több playback a kőbányai önkormányzat rendezvényein

Póka Egon basszusgitáros, a Kőbányai Zenei Stúdió Művészeti Szakiskola igazgatója kezdeményezésére… Tovább olvasom