Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Brókerek és panamák

„ Kulcsár Attila tudatos provokáció részeként keresett meg” – állítja Áder János, aki azt is kifejtette, hogy szerinte súlyos mulasztás történt a csornai kisdiákok iskolaváltása kapcsán.
– Az elmúlt hónapok politikai slágerlistáját a brókerbotrány vezeti. Ön mikor és hogyan találkozott a brókerrel? – kérdeztük Áder Jánost, Csorna országgyűlési képviselőjét, a Fidesz frakcióvezetőjét.

– Valóban találkoztunk. Kulcsár Attila azzal keresett meg, hogy a Kereskedelmi és Hitelbanknál botrány várható, és a szálak az MSZP felső vezetéséhez és a kormányhoz is elérhetnek. Keveset mondott az ügy részleteiről, de beszélt a Pannonplastról, bizonyos technikai számláról, kifizetésekről. Én azt kértem tőle, hogy mutasson be bizonyítékokat. Abban maradtunk, hogy erre majd később kerül sor, ám ez végül is nem történt meg.

El is felejtettem közben ezt a találkozást, gyanakodni csak akkor kezdtem, amikor a beszélgetésünket követő héten Szász Károlyt megverték. Utólag összerakva a kockákat, világossá vált: azért jött, mert küldték, tehát tudatos provokáció volt. Így kerültem én a történetbe és azt a hibát valóban elkövettem, hogy nem voltam elég elővigyázatos, amikor Kulcsárral találkoztam.

– A Fővárosi Bíróság döntése szerint ön egy rádióinterjúban megsértette Magyar Bálint személyiségi jogait, amikor a miniszter lakáscseréjét ingatlanpanamának nevezte. A nem jogerős ítéletben 850 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére és elégtételre kötelezték.

– Valóban, a bíróság ezt a szóösszetételt a személyiségi jog megsértéseként vette. A panama szónak szerintem két értelmezése van. A bíróság által most elfogadott azt mondja, hogy bűncselekményre utaló kifejezést takar. A másik értelmezés Mikszáth Kálmán óta honosodott meg a magyar köznyelvben, vagyis a panamázás ügyeskedést, nyerészkedést jelent. A bíróság döntése után úgy látszik, ezt a kifejezést törölni kell a szótárunkból. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, természetesen elfogadom a döntést és megteszem, amire kötelez.

A tanulság annyi, hogy amennyiben ez a kifejezés jogsértő, akkor nehezen vitatható, hogy Kuncze Gábor „tolvajbandázása", vagy Lop-STOP táblája is az. Bízom benne, hogy az SZDSZ-elnök ellen indított perben az ellenem hozott ítélet megkönnyíti a bíróság munkáját.

– A csornai Széchenyi-iskolából egy egész osztály iratkozott át a katolikus iskolába. Ennek kapcsán politikai hangok is hallatszottak.
– Nagy port felvert kérdésről van szó és megdöbbentem, amikor először hallottam róla. Nagyon súlyos dolognak kellett történnie ehhez, ami elgondolkodtató. Nyilván az intézmény vezetése is hibát követett el és a fenntartó önkormányzat irányítói és a polgármester is felelős, hiszen a problémát nem tudták kezelni.

Kapcsolódó cikkek >>

10-12 milliárddal károsították meg a K&H Equities ügyfeleit (2003-07-16) >>
A Fidesz-frakció a Kulcsár-ügyről (2003-07-29) >>
A K&H vezetői is tudtak a sikkasztó bróker manővereiről (2003-07-10) >>
A Fidesz-frakció a Kulcsár-ügyről (2003-07-29) >>
A brókerügy nyomán a MeH szigorítja a belépők kiadását (2003-08-05) >>
A miniszterelnök érintett a K&H-ügyben? (2003-09-11) >>
Az országgyűlés előtt a K&H brókerügy (2003-09-15) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatóban Koós Jánosnál

Koós János fülei nyaralóját a művész tervei szerint újították fel. Hivalkodó, modern nyaraló helyett… Tovább olvasom