Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Bővülő nyári táborkínálat

Vége a tanításnak, itt a nyári szünet – a diákok nagy örömére. De hol töltik az óvoda- és iskolaszünetet? Ahol megoldható, ott a szülők maradnak otthon, esetleg a nagyszülőkre bízzák a kicsiket, és persze a táborozás is szóba kerül.
A megfelelő tábor kiválasztásánál szerepet játszik a típus, a pénztárca nagysága, és persze az, hogy egyáltalán a szülők tudomására jusson, ezzel a lehetőséggel is élhetnek. A választék nagy, a szülők kedvükre válogathatnak a sporttal, kézművességgel, néptánccal foglalkozók között, szem előtt tartva a gyerek alkatának legmegfelelőbbet.

Szalonnasütés és tábortűz

A bentlakásos táborok egyre divatosabbak, mivel itt a gyerekek jobban elmélyedhetnek a választott tevékenységben, barátságok szövődhetnek, és talán még élménydúsabban telik a nyaruk. Hiszen ki ne emlékezne az esti szalonnasütésekre és az éneklésre a tábortűz fényénél? Persze a kisebbeket érdemes előbb napközis táborba küldeni, ahol megbarátkozhatnak a „szülőnélküliséggel”, fejleszthetik készségeiket, miközben kellemesen töltik az időt társaikkal.

Népszerűek az edzőtáborok

A Brennberg-völgyi ifjúsági tábort márciustól Soproni Gyermek- és Ifjúsági Tábor – Az Erdő Háza néven találhatják meg az érdeklődők. Az új csapat az idei évvel kezdte meg táborszervezését, sokféle programlehetőséget kínál elsősorban a bentlakásos vakációzóknak. – Táboraink június 19-től várják az érdeklődőket. A legnépszerűbbek közülük az edzőtáborok (karate, aikidó, néptánc), melyekre az egyesületeknél, valamint nálunk is lehet jelentkezni – tudtuk meg Hajdu Gréta programszervezőtől. – Saját szervezésben is kínálunk újszerű táborozási lehetőségeket, mint például a kalandtábort a kelta népszokások megismerésével, vagy a méhészettel foglalkozókat, melyen a táborozók megismerkedhetnek a viaszművészettel és a méhészeti eszközökkel. Ezenkívül rövidebb programjainkból is választhatnak a szünidejüket nálunk töltő gyerekek, megismerhetik az Erdő Házát, részt vehetnek éjszakai túrán, kézműves-foglalkozáson. Jelentkezni folyamatosan, de legkésőbb a tábor indulása előtt pár nappal lehet, a foglalkozás megkezdéséhez szükséges létszám minimum 20 fő. A táborozók zöme a 7–14 éves korosztály, de természetesen minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Táborkereső honlapunkon

A szülők még több információt megtudhatnak, ha ellátogatnak az Erdő Háza honlapjára (www.tabor.sopron.hu), illetve a Kisalföld online oldalán található táborkeresőn további lehetőségeket ismerhetnek meg.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

mozaik

botos siófokon. Az NB II-es Bodajk-Siófok labdarúgócsapatához szerződött Botos Antal, aki korábban… Tovább olvasom