Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Bővítik a távhőhálózatot

Elsőként a soproni Pázmány Péter utcában, mintegy nyolcvan méter hosszan fektetnek le távhővezetéket. A Sotáv fő célja, hogy a fejlesztésekkel még több lakásban, épületben biztosíthassa a távfűtést.
A tavaly decemberben elfogadott soproni közgyűlési előterjesztés értelmében a Sotáv Kft. megkezdte a távhőszolgáltatás bővítését. Ennek első lépéseként a soproni Pázmány Péter utcában fektetik le a csövet, várhatóan jövőre ez eléri a Rákóczi Ferenc utcát, valamint az egykori zeneiskola épületét. Ez egyelőre betáplálás nélküli, azaz még nincs rácsatlakoztatva a főhálózatra. A tervek szerint ez a következő évre húzódik át, ugyanis át kell vágni a Deák teret, és majd így érik el a vasútállomás közelében lévő elosztót.
– A bővítésnél azokat az utcákat vesszük előre, ahol jelentős aszfaltozási munkálatok is várhatók, így nem kell kétszer megbontani az utat és dupla árat fizetni a munkáért – mondja Vida László, a Sotáv Kft. ügyvezető igazgatója. – Elsődleges célunk, hogy minél több lakásnak, nagyobb épületnek biztosítsuk a távfűtésre való rácsatlakozási lehetőséget. Nekünk 50–60 évvel előre kell gondolkodnunk, ugyanis ennyi ideig üzemképes a rendszer. Fél évszázad alatt a tapasztalatok szerint kétszer kell kicserélni az egyéni fűtőberendezéseket. Hosszú távon tehát megéri a fejlesztés. Az sem elhanyagolható szempont, hogy például a belvárosban és az azt övező területeken csak úgy csökkenthetjük a károsanyag-kibocsátást, ha biztosítjuk a távfűtést.
Vida László hangsúlyozta, a bővítés nem jár a szolgáltatás árának emelésével. A költségvetésük elfogadásakor a felújítási és fejlesztési összeget már előre betervezik. A Pázmány Péter utcai munkálatokra mintegy hatmillió forintot szánnak, az összes bővítésre pedig negyvenet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.26.

Tovább olvasom