Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Botrány után hátrányos helyzetű gyerekek az Operában

Ezer hátrányos helyzetű gyereket fogadott az Operabál másnapján rendezett gyermekelőadáson a Magyar Állami Operaház.A rendezvényen 231 fővárosi gyermekvédelmi intézményben nevelkedő kisgyerek kapott lehetőséget, hogy a báli pompába öltöztetett Operaházban töltse a vasárnapot.

A program kezdeményezője az Operaház, támogatója az idén 20 éves Klauzál LIONS Klub volt.  A rendezvényen részt vett Horváth Csaba főpolgármester-helyettes is. Közleménye szerint a főváros új színházi koncepciója keretében nagy arányban nyújt támogatást, hogy a fővárosi gyermekek rendszeresen tekinthessenek meg színpadi előadásokat.

Tüntetés az Operaház előtt - hazamehettek az előállítottak

Botrányba fulladt szombaton este Budapesten az Állami Operaház előtti, Operabál elleni tüntetés. Összesen hét embert állítottak elő. Köztük egy férfit azért, mert "hiányos öltözetben" ment be az épületbe - tájékoztatott közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Osztálya.

Hazamehetett az a hét ember, akiket szombat este állított elő a rendőrség az Operabál elleni tüntetésen, miután a békésnek induló demonstráció botrányba fulladt.

Előállítások és meztelen férfi az Operaháznál - oszlattak

Körülbelül negyven ember tüntetett szombaton este Budapesten az Állami Operaházzal szemben, az Operabál ellen tiltakoztak. Az egy ideig békésen demonstrálók nem sokkal este kilenc óra után indultak át az Operaház elé. A BRFK közleménye szerint be akartak menni az épületbe, közben pedig hangoskodtak és zászlóbotokat lengettek. A bál szervezői ekkor kérték meg a rendőröket, hogy tegyenek valamit, mert az ellentüntetők zavarják a közönséget.

Fotó: daylife.com
Fotó: daylife.com


A rendőrök kétszer szólították fel az elégedetlenkedőket, hogy hagyják el a teret, azonban nem tették. Ekkor kiszorították az Operaház elől az embereket. Öt embert állítottak elő, garázdaság miatt. Még ez előtt történt, hogy egy férfi "közízlést sértő, hiányos öltözetben" felállt az Operaház lépcsőjére, majd bement az épületbe. Igazoltatni akarták, papírjai azonban nem voltak, ezért őt is előállították. Ahogy azt a nőt is, aki a forgalmat akadályozva ment át az Andrássy úton, közben pedig aprópénzt dobált. Egy rendőr felszólította, hogy hagyja abba. A nő lökdösni kezdte az egyenruhást, őt ezért állították elő.

Az események alatt senki sem sérült meg. Az ellentüntetőknek ugyan szombaton este 11-ig volt engedélyük, de az események miatt hamarabb, nem sokkal fél tíz előtt befejezték a demonstrációt - közölte a BRFK.

Fotó: daylife.com
Fotó: daylife.com

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. extradagadt 2009. március 11. 07:57
  „"A Népköztársaság útján mennyi különös alakot elrejt
  A konfekciókabát,
  És sohasem tudható, hogy mikor nem látja senki őket,
  Mivé változnak át"

  (KFT: Bál az Operában)”
 • 48. MTT 2009. február 23. 19:20
  „Az operabál lassan HUNGARICUM lesz. Az ott résztvevők mindig jótékony célra adakoztak, ezt azért szerintem a többség tudja. Hogy ezen a bálon ki vesz részt, az sem volt titok, mindig a felsőbb, elit réteg, a jómódúak. Evidens, mert csak az tud adni, akinek van miből.
  A tüntetés szerintem buta és felesleges dolog volt. Lassan ez is hungaricum lesz.Melyikre lehetünk inkább büszkék?
  A másik felvetésem: ezek után, ha valami nekem nem tetszik, akkor azonnal menjek tüntetni és köpködni? Hova süllyedt a világ. Pedig megpróbálhatnánk embernek maradni. Talán még nem késő.”
 • 47. Gyurca 2009. február 23. 00:02
  „Tisztelt Load! Köszönöm az információt, erről a tesztről még nem hallottam. Tehát az itt megszólalók mind irigyek? Ha anyagi helyzetük engedné, hogy ott legyenek, a bálban nyilván nem irigykednének. Én sem voltam ott, mert dolgoztam (egy másik bálban) mégsem irigylem, akik ott voltak. Ja, és pénzem sem lett volna rá. A politikai ügyet úgy értettem, hogy balos, avagy jobbos tüntetők voltak-e? Nem mindegy, ha megzavarnak valakit a szórakozásában? Nem vagyok a bálozók mellett, de ellenük sem, és nem égetném el a pénzüket. Most pár órát nem voltam a számítógép előtt, de gondolom kaptam én is a "moderálva" és "törölve" íróktól. Ha nem így van bocsánat, a moderáltaktól és a töröltektől! Tiszteletem”
 • 46. Lárika 2009. február 22. 20:44
  „85000-300000,- Ft volt a belépő. Nem tudok hozzászólni, mert meghaladja az anyagi lehetőségeimet :-(((((( És még nem számolta a ruhákat, a limót stb. A többségnek hónapokig kell ebből vegetálni. Csoda, hogy "irigyek"? A továbbiakban védje a bálozókat az, akinek ennél több a havi tiszta jövedelme! Én nem!”
 • 45. load 2009. február 22. 20:07
  „38. Gyurca
  ,,Nem értem egy bálból miért kell politikai ügyet csinálni."
  A magyarázat az S.I.F. (Sárga Irigység Faktor).
  Állítólag csak Jézus, Szent Ferenc és Kalkuttai Teréz Anya volt mentes tőle.
  Az oxfordi egyetem közgazdászai egy olyan tesztet dolgoztak ki, amelynek résztvevői elégethették valaki más készpénzét, de csak annak fejében, ha egyúttal saját pénzük egy részét is elveszítették.
  A vizsgálatot végző szakemberek arra számítottak, hogy az emberek békén hagyják majd a többiek pénzét, és ragaszkodnak a sajátjukhoz, főleg ha nekik eleve több van. Ez lett volna a logikus és gazdasági szempontból racionális magatartás.
  Ám a valóság mást mutatott: a résztvevők 62 százaléka inkább vállalta saját anyagi veszteségét, csak kárt okozhasson másoknak.
  Így hát ne értetlenkedj!”
 • 44. KisVadföld 2009. február 22. 20:07
  „Próba.”
 • 43. Judytka 2009. február 22. 20:01
  „-moderálva-”
 • 42. KisVadföld 2009. február 22. 20:00
  „-moderálva_ törölve_”
 • 41. KisVadföld 2009. február 22. 19:57
  „-moderálva-”
 • 40. KisVadföld 2009. február 22. 19:57
  „-moderálva-”
 • 39. viperetta335 2009. február 22. 19:35
  „-törölve-”
 • 38. Gyurca 2009. február 22. 19:09
  „Nap, mint nap elámulok milyen sok embert nem tanítottak a szülei jó modorra. Az itt hozzászólók közül néhányan nagyon faragatlan hangot ütnek meg. Véleménye mindenkinek lehet, de miért kell durván, mocskolódva a másik embert alázva írni? Én megtisztelem az Önök véleményét, kérem Önök is tiszteljék más véleményét!!! A témához annyi: kikérem magamnak, hogy pár idióta (balos-jobbos-fehér-fekete-zsidó stb.) megzavarjon, ha szórakozni megyek, akár operába akár koncertre vagy színházba, ha van pénzem kifizetni a jegy árát. Nem értem egy bálból miért kell politikai ügyet csinálni. Akkor talán tüntessünk a falusi búcsúk ellen meg a karácsonykor plazmatévét vásárlók ellen is...”
 • 37. viperetta335 2009. február 22. 18:50
  „-moderálva-”
 • 36. mir 2009. február 22. 17:53
  „27. Biztos idegrohamot fognak kapni ha te lemondod az előfizetésedet :)) Nem oszt vagy szoroz :)”
 • 35. Judytka 2009. február 22. 17:09
  „"Ezer hátrányos helyzetű gyereket fogadott az Operabál másnapján rendezett gyermekelőadáson a Magyar Állami Operaház.A rendezvényen 231 fővárosi gyermekvédelmi intézményben nevelkedő kisgyerek kapott lehetőséget, hogy a báli pompába öltöztetett Operaházban töltse a vasárnapot."
  Biztos nagyon örültek a gyerekek...a mézes madzagnak.”
 • 34. egyiptomy 2009. február 22. 17:06
  „Tök mindegy, h bal, vagy jobb, a srác a képen nem hiszem hogy tudná, vagy törődne a politikával, csak azért ment, mert jó buli neki a rendőrökkel balhézni. Úgyis megússza, mint az teljesült is. Ennyit a magyar törvényekről. A garázdának, gyilkosnak... van joga, de aki ellen fellép annak nincs? Ha neki van joga "tüntetni", rongálni, rendet zavarni, akkor a rendőrnek igen is hogy legyen joga úgy pofán b*ni, ahogy csak akarja, minden féle felelősségre vonás nélkül. És aki nem akar gumibottal találkozni, az vagy békésen tüntessen, vagy maradjon otthon szépen.”
 • 33. load 2009. február 22. 16:16
  „24. Fedayn

  A földre szorított srácon egy keffiyeh (palesztin kendő) van.
  Én nem hiszem, hogy ő SZDSZ-es lenne.
  Bár te tudod....?”
 • 32. nocomment41 2009. február 22. 15:58
  „Sok ember fog sétálni hétfőn a Kossuth téren?

  Spontán tüntetés készül a Kossuth térre hétfőn délután 3 órára, amikor a parlament szavaz majd az önfeloszlatásról.
  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=259433”
 • 31. gagarin 2009. február 22. 15:09
  „hát hozzászóló társaim! a fórumozók fele már ki lett dobva! NEM KELLENÉNK MI IS PIHIZNI? mert csak a fele jelenik meg a fórumba!!!! bezzeg:elemér stb. ja de ha az a frankó akkor ITT NAGY BAJ VAN!!!!”
 • 30. Judytka 2009. február 22. 15:06
  „Talán sokkoló...Mindig is lesznek(vannak)olyanok,akik megengedhetnek maguknak efféle bulikat.(csak megjegyzem..válság ide vagy oda,a Madonna koncertre is szépen elkeltek a jegyek.Igen csak borsos áron.)Aki megteheti,időt,pénzt nem kímélve,menjen!”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pesti zsaruk legfurcsább esetei

A tavalyi év legfurcsább eseteiről és elkövetőiről számolt be közleményében vasárnap a Budapesti… Tovább olvasom