Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Bombariadó, motorosok, gyakorlógránát: félnek a vasi romák

A hétvégén három Vas megyei településen is riadalom volt a romák körében: Győrváron egy üres gyakorlógránát, Bükön egy bombariadó, Vépen pedig néhány motoros feltűnése miatt - írja a vasnepe.hu. A köznyugalom mindhárom esetben helyreállt, miután a rendőrség megjelent a helyszínen, és megtette a szükséges lépéseket - ezt mondta a Független Hírügynökségnek hétfőn Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Bükön egy cigánybált kellett félbeszakítani, miután egy névtelen telefonáló bombával fenyegetőzött. Végül nem találtak a helyszínen semmilyen robbanóanyagot.

Vépen egy roma származású férfi érezte magát fenyegetve, miután motorosokat látott a településen. Ezt követően kérte, hogy társai járőrözhessenek a településen. Erre engedélyt is kapott a rendőrségtől, de figyelmeztették, hogy a járőrözésen kívül mást nem tehetnek.

Győrváron a temető mellett egy szemetesben egy guberáló talált üres gyakorló gránátot. Az eszközt a helyi romák életveszélyes fenyegetésnek vélték, és emiatt nagy riadalom támadt.

 További részletek: vasnepe.hu

Miskolci romák között egy hír okozott riadalmat, amely szerint állítólag szkinhedek készülnek megtámadni őket. A borsodi megyeszékhely több pontján már második napja az utcán éjszakáznak roma családok, mert félnek. Úgy tudni azonban, hogy a hír alaptalan, nincs szó támadásról.

 További részletek: boon.hu

Olvasóink írták

 • 9. Túrabakancs 2009. március 17. 12:27
  „A nap híre!
  Kinevezték az első roma származású országos rendőrségi szóvivőt, állítólag Kállai Ernő hathatós
  közreműködése közbenjárásaként! /ő is "az"/ Nekem kezd elegem lenni a kisebbségi szóvivők
  elszaporodásából, de úgy látszik ők azok, akik hajlandóak az állandó hazudozásokra. Végül is a
  vérükben van , nem kell nagyon leköpdösniük magukat a tükör előtt, hozzászoktak.”
 • 8. antilibsi 2009. március 17. 12:21
  „A mohácsi- féle alapítvány, amely a cigánypurdék Kossuth iskolából való eltávozását szorgalmazza, a gyerekek szüleit bujtogatja. Úgy gondolom, hogy az országban a cigány közösségek "félelme" szintén ilyen bujtogatások eredménye. Felelősségre vonás mikor várható az évek óta folyó etnikai uszításért, amit ezek a liberális köntösben megbúvó, gátlástalan, köztörvényes bűnözők generálnak? Hogyan is szólt az SZDSZ szlogenje a rendszerváltás idején? "Tudjuk, merjük, tesszük!" Hát igen, ezt észrevettük!”
 • 7. antilibsi 2009. március 17. 07:27
  „Ha véletlenül valahol megjelenik egy kiránduló fehérember, lassan már annak a veszélynek lesz kitéve cigányék közelében, hogy gárdistának nézik? Pár feles meg sör után esetleg meg is lincselik? Utána persze sajnálják! Következmények meg nincsenek. Nekik ezt is szabad, mert ők most qrvára félnek! De mitől, könyörgöm!?”
 • 6. blaze 2009. március 17. 00:37
  „A rendőrség meg engedélyezi nekik, hogy járőrözzenek... bazz...Na és aztán, ha ezek a csököttagyúak agyonvernek egy motorost, mert be mert gurulni Vépre? Na akkor mi van kedves droidok?”
 • 5. hehe08 2009. március 16. 21:58
  „rosszak vagytok......!
  szegények megijedtek no..... :)

  az a baj, hogy az emberek (cigányok és nem cigányok) nem veszik észre, hogy tudatosan uszítják őket egymásnak......
  persze a móunika- meg a győzike-sóóó után már nincs mivel gondolkodniuk.....

  gusztustalan ez a kettős mérce......

  ne járőröztessék őket, hanem dolgoztassák.....”
 • 4. pancser 2009. március 16. 21:08
  „A cigányság vérmérséklete folytán hajlamos a pánikra. Képzeljuk el, ha srácok motoroznak a nyár folyamán és néhányan úgy vélik, hogy meg akarják őket támadnai. Agyonverik majd a szerncsétlen fiúkat? Aztán majd bizonygatja 150 ember hogy jogos önvédekem volt?”
 • 3. Boby2 2009. március 16. 20:35
  „Engedélyt kaptak rá ,hogy járörözenek hát ez nem semmi,az eszem megál.”
 • 2. Goldmund 2009. március 16. 20:21
  „"Vépen egy roma származású férfi érezte magát fenyegetve, miután motorosokat látott a településen.Ezt követően kérte, hogy társai járőrözhessenek a településen. Erre engedélyt is kapott a rendőrségtől"

  És ha egy motoros (vagy bárki más, mondjuk egy nyugdíjas néni) fenyegetve érezné magát, mert romákat látott a településen; kérné, hogy társai (más motorosok vagy pl. magyar gárdisták) járőrözhessenek a településen, akkor vajon kapna-e rá engedélyt a rendőrségtől?

  Fészkes fenét!!! Azonnal le lenne ugatva, hogy micsoda rasszista, tán meg akarja tiltani a romáknak, hogy belépjenek a falujába?!
  Mindenki egyenlő, de a romák még egyenlőbbek...”
 • 1. raffy2 2009. március 16. 19:59
  „unalmukban már nem tudják,hogy mit kezdjenek magukkal,és mindenből ügyet kreálnak.az eszem megáll.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a tender: nem lesz negyedik mobilszolgáltató

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) megszüntette a mobiltendert, így Magyarországon egyelőre nem… Tovább olvasom