Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

BKV-sztrájk: megállapodás híján folytatódik a sztrájk

Harmadik napja tart a BKV-sztrájk és úgy tűnik, folytatódik. A trolik és a metrók járnak, a buszok és a villamosok alig. Hajnalban bombariadó volt.

Folytatódik a BKV-sztrájk, mert a csütörtöki egyeztetésen sem sikerült megállapodnia a munkabeszüntetésben részt vevő 14 szakszervezetnek és a vállalat menedzsmentjének a kollektív szerződésről.

Az érdekképviseletek folytatják a kedden megkezdett határozatlan idejű sztrájkot - közölte a sztrájkbizottság szóvivője a tárgyalás után Budapesten. Nemes Gábor azt mondta, a BKV nem állt elő új ajánlattal, a szakszervezetek pedig továbbra is kitartanak eddigi álláspontjuk mellett.

Szólt arról is, hogy a cégnek a munkabeszüntetés ugyan napi 40 millió forint jegyárbevétel-kiesést jelent, ezt azonban ellensúlyozza a 90 millió forintos megtakarítás, ami a sztrájkolóknak ki nem fizetett munkabérből és annak járulékos költségeiből, illetve a megtakarított benzin-és karbantartási költségből tevődik össze.

Negyvenhárom busz-, illetve négy villamosvonalon közlekedteti járatait csütörtök reggel a BKV, a határozatlan idejű sztrájk harmadik napján.

Üzemkezdet óta - amikor 31 busz- és 4 villamosvonalon indultak el a járatok - további 11 vonalon közlekednek járatok: a legtöbb busz teljes útvonalán jár, de ritkábban, mint egy normál hétköznapon.

A villamosközlekedésben továbbra is jelentős fennakadások vannak, reggel 8 óráig összesen négy járat (1-es, 6-os, 50A, 52A) indult el, ezek közül is csak a 6-os jár teljes útvonalon, és a szerelvények ritkábban követik egymást a szokásosnál.

A metrók és a trolibuszok üzemkezdetkor menetrend szerint elindultak, és azóta is fennakadások nélkül közlekednek.

Csütörtök hajnalban kezdődött a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) szolidaritási sztrájkja. A munkabeszüntetést néhány óra múlva befejeződött; a sztrájk alatt néhány kivételtől eltekintve a szerelvények menetrend szerint jártak.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Esztergom és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalon van még némi késés, a Miskolc-Budapest vonalon kora délutánra várható a menetrend szerinti forgalom helyreállítása.


Bombariadók
Bombariadó volt több metrómegállóban hajnalban. A tűzszerészek átvizsgálták a helyszíneket, de nem találtak robbanóanyagot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.

Az éjszakai órákban érkezett a közlekedési vállalathoz a fenyegetés, amely szerint csütörtök reggel 6.30 és 8.30 között bomba robbanhat a metrómegállók valamelyikén.

A BRFK átvizsgálta a bejelentésben szereplő Déli pályaudvar, Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Klinikák, Arany János utca és a Dózsa György út metróállomásokat és a hozzájuk közeli alagútszakaszokat, de robbanásra, robbantásra alkalmas tárgyat, anyagot nem talált.

41 járat
Negyvenegyre nőtt azon buszvonalak száma, ahol a BKV elindította a járatait csütörtök kora reggel - közölte a BKV az MTI-vel.

Nem sokkal fél hét után a 63-ason és a 225-ösön is elindultak az első buszok, de a járatok jóval nagyobb követési idővel közlekednek, mint egy normál hétköznapon.

Szerdán, a BKV-sztrájk második napjának hasonló időszakában harminchat buszvonalon szállítottak a járművek utasokat.

Olvasóink írták

  • 1. omm 2010. január 14. 22:47
    „pórul-járat”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: Több a beteg

Az év utolsó hetének bíztató mélypontja után az év első hétben mérsékelten emelkedett az… Tovább olvasom