Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Biogázt az autókba!

Az osztrák mezőgazdaság több energiaszolgáltató vállalattal összefogva 2013-ra legalább 100 ezer biogázzal üzemelő autó üzemanyag-szükségletét kívánja belföldi mezőgazdasági területen megtermelni. Ennek érdekében 20 biogázüzemet és több mint 200 biogázüzemanyag-töltő állomást terveznek létesíteni. A CNG-üzemanyag (Compressed Natural Gas, ami 80 százalékban földgázból és 20 százalékban biogázból áll) árának 10 százalékkal kellene elmaradnia a dízel üzemanyagétól. Jelenleg 600 földgázzal üzemelő autó közlekedik az utakon, de egyikük sem használ földgáz-biogáz keveréket.

A Landwirtschaftskammer (mezőgazdasági kamara), valamint az OMV, Wien Energie, Erdgas OÖ energiaszolgáltató vállalatok és a klima.aktiv biogas és Biomasse-Verband megújuló energiaforrások hasznosítását szorgalmazó szervezetek platformot létesítettek átfogó adókedvezmények kiharcolására a kezdeményezés támogatásához.
A CNG-biogázkeverékhez szükséges alapanyag előállításához a más felhasználású gázokkal, így a fűtés célját szolgáló gázokkal szemben nemcsak szántóföldi, de legelői és kaszálói növényi nyersanyagok is felhasználhatók. Összességében a belföldi üzemanyag-felhasználás 20–25 százalékát lehetne biogázzal fedezni Ausztriában. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több európai országot képvisel nő a diplomáciában

Európában divat lett nőt választani külügyminiszternek: Göncz Kinga is, de saját országában a brit… Tovább olvasom