Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Bevetik a hadsereget a gyerekek ellen Salvadorban

Salvador elnöke, Antonio Saca bejelentette, hogy fokozzák a hadsereg jelenlétét az utcákon, hogy felvegyék a harcot a nem ritkán gyermekekből álló bandákkal.
A mara néven ismert bűnözőcsoportok egyre inkább rémületben tartják Közép-Amerika országait. Nemrég rendőrök egy csoportját egy haladó autóból lőtték agyon gépfegyverrel. Év eleje óta összesen 13 rendőr vesztette életét hasonló incidensek során, s az országban összesen eddig 3000-en haltak meg ilyen támadások miatt.

Az áldozatok legalább felével a marák végeztek. A becslések szerint mintegy 12 ezer személy tagja valamelyik mara bandának, melynek többségét az Egyesült Államokból kiutasított vagy kiskorú, épp ezért nem büntethető személyek alkotják. Bár a jogvédő szervezetek tiltakoznak, mert szerintük inkább a szegénység ellen kéne harcolni, a salvadori kormány bevezette a “Szuper Kemény Kéz" programot ellenük. “Bevetjük a páncélosokat, bevetjük a hadsereget és a rendőrséget, hogy biztonságot biztosítsunk a magas bűnözési rátával sújtott területen élőknek is" – nyilatkozta Saca elnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gázszerelő életet menthet

A lapunk kezdeményezésére alapított, s a gazdaságban elért sikert elismerő Délmagyarország Presztízs… Tovább olvasom