Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Bevallások után és előtt

Március 31-ig negyvenegyezer személyi jövedelemadó-bevallás érkezett be az APEH- be.
Március 31-ig negyvenegyezer személyi jövedelemadó-bevallás érkezett az APEH megyei igazgatóságára. Az egyéni vállalkozók február 15-i bevallási kötelezettségét követően jellemzően az adókedvezményekkel élni kívánók készítették el bevallásukat.

Az eddigi 18. 300 visszaigénylő bevallásában több mint 1,1 milliárd forint kiutalására nyújtottak be igényt, s ez majdnem 64. 000 forintos átlagos visszaigénylés személyenként. Az APEH az általa jogosnak tartott visszatérítéseket a bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül utalja, s ezt követően egy-két nap múlva viszi a postás, vagy íródik jóvá a bankszámlákon. Horváth Szabolcs, az adóhatóság megyei igazgatóságának információs vezetője a Kisalföldnek elmondta, az eddig érkezett szja-bevallásoknál továbbra is a régi hibák a jellemzőek.

A bevalló aláírása hiányzik, míg az internetes bevallás esetén nem küldenek be minden lapot. Gyakori, hogy a visszaigénylők nem adják meg az utaláshoz szükséges adataikat; így a bankszámlaszámukat vagy az utalási címüket, ezek hiányában az állandó lakcímre sem küldte ki az APEH az igényelt összeget. Családi kedvezmény esetén a 03-as mellékleten be kell írni a gyerekek adatait, lakáshitel kedvezménye esetén pedig elengedhetetlen a 01-es pótlap kitöltése.

Ilyen hibák esetén újabb levélváltás következik, vagy a hivatal személyes megjelenést kér az ügyfelektől. Ráadásul ilyenkor a kiutalásra rendelkezésre álló 30 napos határidőt a hiányosságok pótlásának idejétől számítják. Ferenczi
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos esküvő

Szűk körben, a sajtó teljes kizárásával házasodott össze szombaton délután Sopronban a világhírű… Tovább olvasom