Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -6°C | 1°C Még több cikk.

Betiltották a szexis pillantást

A Wal-Mart áruházlánc németországi leányvállalata egészen szélsőséges szabályokat írt elő dolgozóinak.

A Wal-Mart áruházlánc németországi leányvállalata egészen szélsőséges szabályokat írt elő saját dolgozóinak, akik egyáltalán nem keveredhetnek kalandba munkahelyükön, sőt, még egy kedves kacsintás, egy buja pillantás is fegyelmit hozhat a figyelmetlen szerelmes fejére.

Az áruházlánc egy 28 oldalas etikai kódexet adott ki nemrégiben, amely alapvetően ellenkezik a német törvényekkel, de az alapvető személyiségi jogokat is csorbítja jogi szakértők szerint. A házirend ugyanis tiltja az áruházlánc alkalmazottjainak, hogy szerelmi kapcsolatba kerüljenek egymással, mert ez veszélyezteti a hatékony munkavégzést. A mintegy 10 500 dolgozónak még a nemek közti viccelődés is az állásába kerülhet, a kétértelmű megjegyzések, apró flörtölések, de még a buja pillantások is komoly bajt hozhatnak a fejükre, sőt kötelező előírás, hogy azok a dolgozók, akik ébredő szerelemnek tanúi a munkahelyen, forró dróton jelentsék a sértő magatartást.

Az áruházlánc vezetősége szerint erre a kódexre azért van szükség, hogy megvédjék dolgozóikat a szexuális zaklatástól, de a német bíróság máshogy látja a dolgot. Álláspontjuk szerint a dolgozók személyes kapcsolatait szabályozni kívánó házirend törvényellenes, és személyiségi jogokat is sért. Az ügyben folynak a tárgyalások, de addig is a Wal-Mart áruházlánc dolgozói jobban teszik, ha faarccal bámulnak egymásra, különben a kifinomult besúgórendszernek köszönhetően hamar megüthetik a bokájukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaúd-Arábia a WTO tagja

Szaúd-Arábia tegnap hivatalosan a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 149. tagországa lett. A WTO… Tovább olvasom