Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Betegbotrány a győri kórházban - meghalt egy 33 éves férfi

Meghalt egy 33 éves fiatalember akit barátai vittek be a győri kórházba, de az ott portaszolgálatot teljesítő biztonsági őrre hallgatva tovább szállították a központi ügyeletre.
Meghalt egy 33 éves fiatalember akit barátai vittek be a győri Kórházba, de az ott portaszolgálatot teljesítő biztonsági őrre hallgatva tovább szállították a központi ügyeletre. A fiatalember az ügyeleten elájult, ezért később rohammentővel vitték Kórházba, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét. A Kórház szerint az őr nem hibázott, mégis áthelyezték, és csökkentették a fizetését. Az esetről, amely néhány nappal ezelőtt történt most számolt be a Kisalföld című megyei lap.

A fiatal férfi néhány napja lett rosszul. Barátai késő este vitték be a megyei Kórházba. A baleseti ambulancia előtt parkoltak, és megkérdezték a biztonsági őrt, hová vigyék barátjukat. Az őr azt mondta, előbb a központi ügyeletre vigyék, és ott majd eldöntik, Kórházi kezelésre szorul-e. Alig fél órával később már rohammentő vitte vissza a Kórházba az életveszélyes állapotban lévő beteget.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója szerint a biztonsági őr bizonyos értelemben túllépte a jogkörét. Dr. Oláh Attila a Független Hírügynökségnek úgy fogalmazott: nehéz utólag rekonstruálni, hogy az őr mondatai mennyire minősülnek tanácsnak vagy elutasításnak.

Elmondása szerint nem arról volt szó, hogy nem engedte be a Kórházba a társaságot, ő csak elmondta, hogy tudomása szerint, ha valaki rosszul van, akkor először a városi ügyeletet kell felkeresnie.

A fiatal férfin végül két CT-vizsgálatot is végeztek, de az olyan súlyos agyvérzést szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

A biztonsági cég vezetője azt mondja, az előírások szerint alkalmazottjuknak be kellett volna engednie a panaszost, ám vagyonvédelmi szempontból az őr nem hibázott. Nem az utcára küldte ugyanis a beteget, akinek a véréből egyébként megállapították, hogy ivott - hanem az intézkedési rendnek megfelelően - az éjszakai ügyeletes orvoshoz - tette hozzá Löndör István az LHB Inter Security tulajdonosa. Ennek ellenére az eset miatt a biztonsági őrt elmarasztalták, fizetését csökkentették, őt pedig áthelyezték.

hirado.hu/Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ÁPV Rt. elnökjelöltje

Nagy János egyetemi tanárt, a Debreceni Egyetem (DE) prorektorát, az agrártudományi centrum elnökét… Tovább olvasom