Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Besurranók

és tolvajok

Kapuváron kihasználták az idősek hiszékenységét, a házukba besurranó tolvajok közel kétszázezer forinttal távoztak. A kapuvári rendőrök elkapták a rábakecöli kocsmabetörés tetteseit és soproni segítséggel fogtak egy székesfehérvári táskatolvajt is.
Eredménytelennek tűnik a rendőrség többszöri figyelmeztetése arra vonatkozóan, hogy a lakosság ne engedjen be olyan idegeneket a lakásokba, akik bármilyen, pénzzel kapcsolatos problémával hozakodnak elő.
Minden felhívás ellenére a minap a kapuvári Pozsonyi utca egyik házába kért bebocsátást két idegen azzal, hogy a nyugdíjfolyósító intézettől jöttek és pénzt hoztak, de a sorszámokat összehasonlítanák az otthon lévő bankókéval. A házban lakó két idős hölgy még kávét is főzött az „illetékeseknek”, akik ezalatt a szekrényből kivett közel kétszázezer forinttal távoztak. A Kapuvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat eljárást az ügyben.
Varga Krisztián százados, a helyi kapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője elmondta: még e hónap elején törtek be a rábakecöli, úgynevezett Fényes vendéglőbe, ahonnan közel ötvenezer forintnyi készpénzt és dohányárut vittek el. A nyomozás során kiderült, hogy a betörést három, húsz év körüli szanyi fiatalember követte el. Ellenük az eljárás folyamatban van.
– Szintén eredményesen zárult a nyomozás abban az ügyben, melynek során a minap, az egyik áruház parkolójában – mint kiderült – egy negyven év körüli székesfehérvári férfi kért útbaigazítást egy répceszemerei hölgytől. Míg a megkérdezett a budapesti irányt mutogatta az ismeretlennek, az a nyitott autóból elvitte a hölgy táskáját, a benne lévő harmincezer forint készpénzzel, a rádiótelefonnal és az iratokkal együtt. A kapuvári rendőrök – a soproni kollégák segítségével – az alpokaljai városban fogták el az elkövetőt, akinél megtalálták az eltulajdonított értékeket – tudtuk meg a századostól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svédország legyőzte Paraguayt

Svédország nagy nehézségek árán legyőzte Paraguay együttesét a Világbajnokság B-csoportjában. Tovább olvasom