Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Berlin nem tudott kapcsolatba lépni az iraki túszejtőkkel

A németországi közélet kiemelkedő egyéniségei fogtak össze, hogy megmentsék az Irakban elrabolt német régésznő életét. Egyelőre nem tudni, váltságdíjat fizetnek-e érte, vagy megpróbálják kiszabadítani.
Engedjék szabadon! - ezzel az óriásira nyomtatott főcímmel jelent meg a német közélet kiemelkedő képviselői által jegyzett kétségbeesést tükröző fölhívás a nagy példányszámú vasárnapi újságban, a Bild am Sonntag-ban.

Pártállástól és vallási hovatartozástól függetlenül Németország szinte minden vezető politikusa, értelmiségije, művésze aláírta a dokumentumot, amelyet az Irakban elrabolt német régésznő, Susanne Osthoff életének megmentése érdekében tettek közzé és próbáljak eljuttatni most az ismeretlen terroristák címére. Az ultimátum egyébként már két napja lejárt.

Steimeier külügyminiszter közölte, hogy az általa irányított berlini válságstáb egyszerűen nem tudott kapcsolatot létesíteni a terroristákkal. Ha ez igaz, akkor - mondják legalábbis itteni megfigyelők - nincs sok remény arra, hogy Susanne Osthoff és ugyancsak elrabolt sofőrje még életben van.

A Der Spiegel című hetilap úgy értesült, hogy kurd szervezeteken és Németország jordániai nagykövetségén próbálkozik a hivatalos Németország kapcsolatot keresni az állítólagos bűnösökkel, de ezt az egész folyamatot máskülönben homály fedi. A külügyminisztérium azért nyilván nem köti a közvélemény orrára, hogy végül is pontosan hol tart az ügy.

A németek ettől függetlenül valószínűleg hajlandók váltságdíj kifizetésére. Csak arra nem, hogy megváltoztassák politikájukat. A terroristák, avagy a közönséges bűnözők ultimátuma szerint Németországban a nő szabadon bocsátásáért fejében le kellene állítani az új iraki kormány támogatását.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv a szegedi katolikus papok üldözéséről

Új könyvet jelentetett meg a Bába Kiadó A csillagok a felhők felett is ragyognak – A szegedi… Tovább olvasom