Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Bérlakások Csornán

Kilenccel nő az önkormányzati bérlakások száma Csornán. A költségeket jórészt pályázati támogatás fedezi, a ráfordítás 52 millió forint. Jelenleg 118 bérlakás van a város birtokában.
A biliárdterem helyén: Két szociális bérlakást alakíttat ki az önkormányzat az Erzsébet királyné utcában.
A csornai önkormányzat növeli bérlakásállományát. A Széchenyi- terv keretében lakásvásárlásra is kapott a város támogatást. Az Andrássy utcában négy, az Erzsébet királyné utcában kettő, a Petőfi-lakótelepen pedig három lakás kerül az önkormányzat birtokába, a fejlesztés összesen ötvenkétmillió forintba kerül.

Az új lakásokból négy költségelven megállapított lakbérű bérlakás lesz, míg ötöt szociálisan rászorulók kaphatnak meg. A Petőfi-lakótelepen és az Erzsébet királyné utcában huszonhétmillió forintba kerülnek a munkálatok, a határidő szeptember 30. A költségeket pályázati támogatás fedezi, az önkormányzati önerőt az ingatlanok értéke jelentette. Berzlánovichné Nagy Eszter, a polgármesteri hivatal vagyonkezelési osztályának vezetője elmondta: régóta kihasználatlan, üresen álló üzlethelyiségeket alakítanak át lakássá.

Az Andrássy utcában huszonötmillió forintot költenek lakásvásárlásra, a Széchenyi-terv közel húszmilliót adott a városnak erre a célra, a fennmaradó részt a költségvetésből fedezik. Itt várhatóan a jövő év elején költözhetnek majd az új lakók.

Berzlánovichné Nagy Esztertől megtudtuk: jelenleg 118 bérlakás van az önkormányzat tulajdonában, a közeljövőben még 16 építésére, illetve vásárlására adnak be pályázatot, erről szeptemberben dönt a képviselő-testület. A projekt célja, hogy az elöregedett ingatlanokat kiváltsák, mivel számos önkormányzati lakóház felújítása már nem lenne gazdaságos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz adócsökkentés jövőre

Csökken 2004-ben a személyi jövedelemadó – jelentette be Veres János, a Pénzügyminisztérium… Tovább olvasom