Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Béremelés lesz idén az állami cégeknél

A minisztérium a a minimálbér- és a garantált bérminimum-emelés, valamint a piaci viszonyokhoz igazodó jövedelemszint elérése érdekében biztosítja a forrást.
A kormány idén 40,46 milliárd forintot biztosít az állami tulajdonú cégeknek a bérek emelésére, és rendelkezett arról is, hogy a következő években további jelentős forrást kapjanak bérfejlesztésre ezek a vállalatok. A kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A határozat értelmében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közvetlen vagy közvetett tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó egyes többségi állami tulajdonú gazdasági társaságoknál a minimálbér- és a garantált bérminimum-emelés, valamint a piaci viszonyokhoz igazodó jövedelemszint elérése érdekében biztosítja a forrást.

Idén március 31-ig 20,23 milliárd, majd június 30-ig további 20,23 milliárd forintot ad a kormány, jövőre már 86,13, 2019-ben és 2020-ban 112,49 milliárd forint jut erre a célra.

Idén 79 cég kap kormányzat támogatást: a Magyar Posta Zrt. 8,2 milliárd forintra, a MÁV Zrt. 6,2milliárdra, a MÁV-Start 5,5 milliárdra számíthat, és több mint egymilliárdos forráshoz juthatnak a regionális busztársaságok, valamint több regionális vízműcég is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövedéki adó változása miatt csökkenhetnek az üzemanyagárak

A jövedéki adó változása miatt csökkenhetnek az üzemanyagárak
Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol. Április 1-től a benzin adója 5… Tovább olvasom