Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Beoltatta magát, két nap múlva meghalt egy nő

Két nappal az új védőoltás beadása után halt meg egy 64 éves asszony. Az ÁNTSZ elrendelte a krónikus beteg boncolását, hogy kiderüljön: van-e ok-okozati összefüggés a vakcina és a tragédia között. A gyártó tudomása szerint ilyen esetet a világon még sehol sem regisztráltak - írta szerdán a Népszabadság online kiadása.

Két nappal a H1N1-védőoltás után halt meg egy 64 éves miskolci nő. A lap információi szerint az ÁNTSZ helyi intézete hatósági boncolást rendelt el. Az asszony krónikus szívbetegségben, de nem halálos rendellenességben szenvedett. Egyelőre nem tudni, lehet-e összefüggés a beadott vakcina és a tragédia között, az azonban kizárható, hogy akut, toxikus hatás okozta az asszony halálát, az ugyanis azonnal az anyag beadását követően jelentkezett volna.

Az Országos Tisztiorvosi Hivatal megerősítette a lap értesülését, mint mondták: tudnak az esetről. Ők is hozzátették, hogy a hölgy krónikus szívbeteg volt. Egyébként évente több ezren halnak meg szívbetegségekben. Mindezek mellett a tisztiorvosi szolgálatok kötelessége minden esetben hatósági boncolást kérni, ha egy-egy védőoltást követően egy hónapon belül a beoltott életét veszti.

Illusztráció
Illusztráció


Németh Zsolt, az oltóanyagot gyártó Omninvest Kft. szóvivője szerint amíg nincs bizonyítva ok-okozati összefüggés az oltás és a sajnálatos haláleset között, addig nem lehet a kettőt összefüggésbe hozni, vagy felelősségről beszélni. Tudomása szerint egyébként még a világon sehol sem igazolták, hogy a vakcina tragédiát okozott volna. A cég azonban - a szóvivő szerint - számol azzal, hogy a következő hónapokban beoltott több millió ember közül nyilván több ezer meghal majd, egyéb okok miatt, ez azonban nem jelenti azt, hogy a tragédiáknak bármi köze lenne az oltóanyaghoz.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapján azt írja, hogy - mint minden gyógyszer - ez az oltás is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A 18-60 éves felnőttek körében és a 60 éven felüli idősek körében általános tünetek az alkalmazás helyén fellépő reakciók, gyakori a fájdalom, a bőrpír, a duzzanat és a beszűrődés az oltás helyén, de fáradtságérzet és rossz közérzet is kialakulhat. Nem gyakori a fejfájás, az ízületi fájdalom, a verítékezés, az izomfájdalom és a láz. Súlyos mellékhatást nem tapasztaltak.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. Truder 2009. október 15. 14:30
  „Foghúzásba és mandula műtétbe is haltak már bele...ott se,meg itt se fog kiderülni az igazság.”
 • 44. Griffin 2009. október 15. 13:18
  „43. oaxacaca...:-)))ez jóóóó...nagyon jó.....:-)gratulálok, tetszik nagyon!”
 • 43. oaxacaca 2009. október 15. 13:15
  „Épp a minap került a kezembe a szociálpszichológia jegyzetem. A rémhír terjedés/terjesztés így kezdődik:"Tipikusnak tekinthető, hogy a rémhír elsősorban az alacsonyan iskolázottak körében terjed leginkább."
  Más: Májusban beoltattam magamat a hagyományos influenza elleni oltással. Még azon a héten eltört a lábam. Alapos elemzés kimutatta, hogy a két esemény között szoros összefüggés nem mutatható ki.”
 • 42. Griffin 2009. október 15. 12:59
  „tipikus rémhírkeltés, nem is értem..ilyen szív és érrendszeri panaszok miatt félóránként hal meg egy-egy ember Magyarországon, semmi köze az oltáshoz(a múltkorinál sem volt, csak az már kis hír volt, hogy annak a betegnek meg vagy ötféle rákja volt, abba halt bele, ráadásul még valami H1N1-et is találtak benne, de az már oly mindegy volt)
  Legalább olyan marhaság, és feleslege pánikkeltés, mintha egy közlekedési baleset áldozatásól derülne ki, hogy előző nap oltatta be magát, és azt tálalná a bulvár az első helyen.Az oké, hogy ostobának nézzük az olvasót, de ilyen rémhírek terjésztését tudomásom szerint tiltja a törvény.”
 • 41. oaxacaca 2009. október 15. 12:26
  „Ismeri valaki a "Miből van a legtöbb a világon?" c magyar népmesét???”
 • 40. Tama 2009. október 15. 11:00
  „s.margit kifelejtetted a jó, fincsi, igazi PÁLINKÁT. Na az az igazi C-vitamin, ezzel kellene beoltani mindenkit. A jó öreg nagyapám mindig azt mondta, fiam az igazi gyogyszer 2 kupica pálesz reggel, és már renbe is jöttél. Na én ezt követem és nem vagyok influenzás vagy mi, csak reggelente mindig valamiért dülöngélek. Na mindeggy de jó érzés.
  Ajánlom figyelmébe mindenkinek a jó öreg nagyapám szavait.”
 • 39. comet 2009. október 15. 10:51
  „most már azért jó lenne tudni, hogy kik a Omninvest Kft tulajdonosai. Jogunk van tudni, hogy kiknek a profitjáért hülyítik a lakosságot, meghogy a 2006-os madárinfluenzás pofáraesést, amikor egy darabot sem tudtak eladni a 2,5 milliárd forint értékben legyártott oltásból, milyen alapon ismétlik meg most 4,5 milliárd értékű készlettel. Mi alapján gyártottak le 6 millió oltást, amikor a 30%-os max tetőzéssel számolnak mindenhol, tehát első nekifutásra 3 millió adag bőven elég lett volna. Milyen alapon rúgták fel a gyártási verseny hevében az új oltóanyag bevezetésére vonatkozó előírásokat. Jelen állás alapján, elképzelhető, hogy külföldről olcsóbban beszerezhető lett volna az oltás, és csak annyi amennyi kell.
  Mielőtt több millió embert beoltanának, jogunk van tudni, hogy kik állnak az egész biznisz mögött, kik szórakoznak és kockáztatják a lakosság egészségét.”
 • 38. SCC 2009. október 15. 10:50
  „"Egyelőre nem tudni, lehet-e összefüggés a beadott vakcina és a tragédia között" ha venné valaki a fáradságot és véletlenül elolvasná a cikket!”
 • 37. kolopeti 2009. október 15. 10:31
  „<moderálva> meg a védőoltást!!”
 • 36. vienna 2009. október 15. 10:29
  „A következő lépés az lesz, hogy betiltani a vitaminokat, hogy mindenképp az oltást kelljen beadni.
  Persze a 60 mg-os C maradhatna, de az annyi mint halottnak a csók.
  Úgy állapították meg, hogy 60 mg az a mennyiség, amit bejuttatva még éppen nem kap az ember skorbutot, ami a C-vitamin hiány legsúlyosabb tünete.”
 • 35. SCC 2009. október 15. 10:19
  „Már nem azért de az ellenpropaganda sokkal erősebb a médiában mint az ellenszert támogató! Akkor hogy is van ez?”
 • 34. sagem 2009. október 15. 10:08
  „Hát pontosan erről van szó, hogy egy legyengített vírust kapnak olyan emberek, akiknek amúgy is gyenge az immunrendszerük. Nem úgy fog reagálni, hogy hajrá, akkor öljük meg a támadót. Bár nem vagyok szakember, de talán nem véletlen, hogy a gyerekek kötelező védőoltását sem adják be beteg gyereknek. De: ha egy gyenge immunrendszerű, esetleg idős ember nem kapja meg a védőoltást, akkor még van rá esély, hogy nem fogja megkapni a betegséget sem. És nem fog meghalni. Mellesleg láttunk már olyan egészséges fiatal embert is, akit a védőoltás mellékhatásai egy életre bénává tettek.”
 • 33. texipappa 2009. október 15. 09:58
  „"Ha jól tudom a magyar vakcinát az 1930-as legyengített változatú vírusból tenyésztették, nem a "vad" vírusból. Ér annyit mint a sz*rnak a pofon.
  És lássuk be, egy csomóan meghalnak tőle, olyan emberek, akiket gyakorlatilag bármilyen más betegség megölne a gyenge immunrendszerük miatt, de a halálesetekkel van tele a média."

  http://www.youtube.com/watch?v=hlgMvKGBa2k ------>>> David Icke és a sertésinfluenza”
 • 32. sagem 2009. október 15. 09:41
  „az anyukám a"hagyományos" influenza elleni védőoltás után makacs hasmenésben szenvedett. diéta után rendbe jött, majd -fokozatosan! - visszatérve a normál étkezésre, újból elkezdődött. ez így ment novembertől több héten át. karácsonykor leesett a lábáról, olyan lázas volt. lassacskán felépült, és napról napra jobban lett. visszatért az étvágya, és bár soha nem volt nagy étkű, néha ő maga is meglepődött, hogy mindent megevett, amit eléje tettem. januárban egy nap estefelé - miközben minden érdeklődőnek boldogan újságoltam, hogy már sokkal jobban van - hirtelen borzongani kezdett, estére magas láza lett. Gyógyszer, borogatás, 2 nap múlva láztalan. A következő reggel azzal fogadott, mikor bementem a szobájába, hogy hívjam az orvost, mert nagyon rosszul érzi magát, egész éjjel fulladt - ja, és közben a hasmenés is visszatért. Orvos, azonnal mentő. A kórházban rendesen meg sem tudták vizsgálni, mert fél órán belül meghalt. A boncolás tüdőgyulladást állapított meg. 74 éves volt. Nem állítom, hogy a védőoltás volt a kiváltó ok, de nem is zárom ki. Én biztos nem oltatom be magam a "régi" védőoltással sem, pláne ezzel a még nem kipróbálttal - pedig térítés nélkül megkaphatnám. De az 5 éves gyerekemnek sem merem beadatni. Ugyanakkor vívódok, hogy nem ezzel ártok-e neki, hogy megfosztom a védelemtől. A régi jól bevált védőoltások: igen, azoktól nem zárnám el semmilyen vallási indokkal, de most nagyon nehéz okosan dönteni egy szülőnek.”
 • 31. imre1964 2009. október 15. 09:37
  „Ez a kormány amit mond annak a felét kell elhinni de még abbol is gyököt kell vonni.
  Még akkor sem biztos hogy igaz.
  Sajnos nekünk ezek jutottak.
  Reméllem jövőre más szelek fújnak.
  Szebb jövőt”
 • 30. s.margit 2009. október 15. 09:12
  „Régi öregek azt mondták ZSÍROS KENYÉR és VÖRÖSHAGYMA minden betegséget elpusztít.”
 • 29. jimike 2009. október 15. 08:59
  „Természetesen felelősők most se lesznek!De minek is-ebben az országban nem divat!”
 • 28. éaa 2009. október 15. 08:56
  „Ezt az amatőr illusztrációt!”
 • 27. vanessa 2009. október 15. 08:46
  „szép napot!én soha nem oltattam be magam ,inkább szedek c vitamint,sok c vitaminvban gazdag gyümölcsöt,savanyu káposztát eszek,nem is voltam soha infus.Nekem van 1000mgramos c vitaminom is,”
 • 26. AranyKözépút 2009. október 15. 08:37
  „Hát a napi 60 mg C vitamin, az <moderálva>, az tény. Van a lassan, akár 12 órán lebomló C vitamin, akiknek az nem vált be, várom a voisszajelzését.Ugy értem szedett ilyen nagy dózisú, retard C vitamint és állandóan influeánzás. Van ilyen?”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karsai: Fűtsünk kukoricával!

Karsai Józse MSZP-képviselő szerint a gabonaalapú energiatermelés kiválthatná az ország éves gázimportjának jelentős részét. Tovább olvasom