Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Békezarándoklat Károly király emlékére

A két évvel ezelőtt boldoggá avatott, hányatott sorsú uralkodóra, IV. Károly királyra emlékeztek a nemzetközi emlékét idéző zarándoklaton Budapesten.
Boldog IV. Károly tisztelői, köztük huszárok lovon és gyalog, valamint fiatalok és idősebbek is népviseletbe öltözve zarándokoltak a Magyar Tudományos Akadémiától a Szent István bazilikáig, ahol ünnepi szentmisén vettek részt. A békezarándoklatot, a délutáni konferenciát, valamint a szombat esti és a vasárnap délelőtti ünnepi szentmisét a Károly király imaliga szervezte, csatlakozva a magyar nemzet lelki megújulásáért hirdetett imaévhez.

A tudományos akadémián rendezett konferenciát a 2004-ben boldoggá avatott Károly király fia, Habsburg Ottó nyitotta meg. Hangsúlyozva, hogy a boldoggá avatás egyházi, vallási kérdés és édesapját mint politikust tette példaképpé II. János Pál pápa.

- Szentatyánk érezte, hogy ebben az új és eléggé ideges korban mindenféle foglalkozásnak kell újra egy vallásos példát adni. Azt mondhatom tapasztalatból: borzasztó nehéz a politikában valakit találni, aki a szentség útján jár. És mivel volt valaki, hát ez lett és önök ezt előmozdították - mondta Habsburg Ottó.

A Szent István bazilika szombat este egy Boldog Károly ereklyét kapott, és ugyancsak egy ereklyével lesz gazdagabb vasárnap délelőtt a Mátyás templom is, ahol délelőtt 10-kor a békezarándoklat zárásaként ünnepi szentmise lesz.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kishegyesen is szorítanak Magdiért

Az apró vajdasági faluban, Kishegyesen ma este legalább tízezren szorítanak Rúzsa Magdinak. A… Tovább olvasom