Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Batman: Kezdődik!

Bruce Wayne milliomosok gyermekeként élte boldog életét, ám szülei brutális meggyilkolása után elhagyja Gothamet. A felnövekvő Bruce a Távol-Kelet misztikus titkait tanulmányozza, edzi magát, felkészül. Azután visszatér Gotham Citybe. Egyetlen célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon, minden erejével, eszével és különleges technikai felszerelésével védje az ártatlanokat és harcoljon a gonoszság ellen.
rendező: Christopher Nolan

forgatókönyvíró: Bob Kane, David S. Goyer
operatőr: Wally Pfister
jelmeztervező: Lindy Hemming
zene: James Newton Howard, Hans Zimmer
producer: Larry J. Franco, Charles Roven, Emma Thomas
látványtervező: Nathan Crowley
vágó: Lee Smith

szereplő(k):
Christian Bale (Bruce Wayne/Batman)
Michael Caine (Alfred Pennyworth)
Liam Neeson (Henri Ducard)
Morgan Freeman (Lucius Fox)
Katie Holmes (Rachel Dawes)
Gary Oldman (James Gordon)
Ken Watanabe (Ra's Al Ghul)
Cillian Murphy (Dr. Jonathan Crane)
Rutger Hauer (Earle)
Gus Lewis (a 8 éves Bruce Wayne)

A film sztorija

Más jövőt képzelt magának. Bruce Wayne milliomosok gyerekeként élte boldog életét, ám szülei brutális meggyilkolása után elhagyja Gothamet, és fiatal éveit vándorlással tölti. A felnövekvő Bruce (Christian Bale) a Távol-Kelet misztikus titkait tanulmányozza, olyan vidékekre jut el, ahova előtte még kevesen; edzi magát, felkészül. Azután visszatér Gotham Citybe. Egyetlen célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon, minden erejével, eszével és különleges technikai felszerelésével védje az ártatlanokat és harcoljon a gonoszság ellen. A város árnyékba borult utcáin felbukkan a maszkos lovag, a rejtélyes, megfoghatatlan idegen, aki denevérként szeli ketté az éjszakai eget: Batman! A jóságnak szüksége van a gonoszra: a világos oldalra a sötétségen át vezet az út. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjnr

"A nyári slágerfilmektől szokatlan módon a Batman: Kezdődik! látvány és
akció tekintetében ugyanúgy telitalálatnak mondható, mint az emberi drámát és a színészi játékot illetően. Christian Bale Batman-jének bánatos haragja legalább olyan meggyőző, mint Gotham City nyomorról és erőszakról árulkodó éjszakai látképe, Michael Caine és Morgan Freeman szarkasztikus megjegyzései legalább olyan szórakoztatók, mint egy autósüldözés a Batmobil-lal, Tom Wilkinson bandavezérének brooklyni akcentusa pedig ugyanolyan élvezetes, mint Batman tornamutatványai."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MK: FTC kizárva

labdarúgás

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága kedden elutasította az FTC… Tovább olvasom