Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Barkácsolj lepkét!

Pillangós üdvözlőkártya

Hozzávalók: sárga kartonlap, kék, sárga és rózsaszín színes papír, fehér karton, papírragasztó, (kis darab dekorgumi vagy parafa, ha van)

Elkészítés
: fogd a borítékot, amiben szeretnéd elküldeni az üdvözlőlapot (mivel többféle borítékméret van, nem írunk konkrét értéket), mérd meg, majd a sárga kartonlapon mérj ki a mért értéknél fél-fél centivel kisebb táglalapot! Közvetlenül mellette tedd meg még egyszer, így egyetlen nagy, kettéosztott téglalapot kapsz. Vágd ki, majd a felezővonalnál óvatosan karcold meg, hogy könnyedén kettéhajthasd. Készen van az alap. A kék merített papírból vágj ki két kisebb négyzetet (vághatod cikkcakk-ollóval is, vagy nyírhatod hullámosra a széleket), majd a rózsaszín papírból két virágot. A sárga papírból vágj ki két kört és ragaszd a virágok közepére, majd a kész virágokat a kék négyzetekre. Végül a kék négyzeteket ragaszd az üdvözlőlap elejére, egymás alá. A fehér kartonra színes filctollal rajzold egy lepkét, majd vágd ki! Ha van otthon, a dekorgumiból vag a parafából vágj ki egy apró, kb. 1x1 cm-es négyzetet és ragasz a kivágott lepke hátoldalára, majd a lepkét ragaszd az üdvözlőlapra. A kis négyzetnek köszönhetően a lepke kiemelkedik az üdvözlőlapból, azaz térbeli lesz. Természetesen enélkül, egyszerűen is felragaszthatjuk a lepkét a lapra.

Lepke az ablakon

Hozzávalók: színes üvegmatricafestékek, kontúrfesték, műanyag lefűzőmappa

Elkészítés: Színes pillangó telepedhet az ablakodra, ha beszerzel különböző színű üvegmatrica-festékeket és egy fekete kontúrfestéket. Először is tölts le az internetről egy lepkesablont (kinyomtatható kifestőink között többet is találsz), helyezz rá egy műanyag lefűzőmappát (papírboltokban kapható), és a kontúrfestékkel rajzold meg a lepke körvonalait. Ügyelj rá, hogy a kontúrvonalak összeérjenek, különben később kifolyik a festék. Ha a kontúr megszáradt, a színes kitöltő festékekkel töltsd ki az egyes területeket. Várj egy éjszakát, míg minden festék megszárad, vágd körbe - a fóliával együtt - a lepkét, majd húzd le a lepkét a fóliáról. A pillangót végül egyszerűen simítsd fel az ablakra. Nemcsak ablakra, hanem más sima felületre, például szekrényajtóra is felragasztható, ha pedig megunod, egyszerűen lehúzhatod, s áthelyezheted máshova.   

Vidám gumilepke

Hozzávalók: különböző színű dekorgumi-lapok, 2 db felragasztható szem, színes hímzőfonal, gyöngyök, ragasztó, fekete alkoholos filc   

Elkészítés: a dekorgumi-lapokra puha ceruzával rajzold meg a lepke alkotórészeit - minél színesebb, annál jobb! Vágd ki a darabokat. A színes hímzőfonalra gyöngyökből fűzz a lepkének nyakláncot, majd a "nyaka" hátoldalán ragasztóval rögzítsd. Ragaszd össze a pillangó darabjait. Ragaszd fel a lepke fejére a szemeket, majd alkoholos filccel rajzold meg a száját. Végül - szintén gyöngyökből -  fűzz a lepkének lábakat és a teste hátoldalán rögzítsd őket ragasztóval! Hímzőfonalból akasztót is ragaszthatsz neki.    

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NYERJE MEG A RAKD RENDBE A PÉNZÜGYEIDET! C. KÖNYVET!

5 szerencsés olvasónk megnyeri Polló László "Rakd rendbe a pénzügyeidet!" c. könyvét!

Tovább olvasom