Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Barátjuk halála éretté tette őket

Sok-sok álma volt Kuti Arnoldnak, mint a tizenhét éves kamaszoknak általában. Barátai mondják, talán éppen most kezdett volna beteljesülni mindaz, amire vágyott, ám életének tragikus-hirtelen véget vetett egy érthetetlen baleset. Barátai még nem tudják felfogni, mi történt.
A tizenhét éves Kuti Arnold a 83-as főúton gyalogolt Győr felé május 16-án kora hajnalban, amikor halálra gázolta egy Opel Astra. Az autó vezetője segítségnyújtás nélkül elhajtott. A fiú barátai aznap sírva emlékeztek annál az adyvárosi padnál, ahol mindennap órákat töltöttek együtt.
– Annál a graffitinél, amit ő festett, gyertyát gyújtottunk. Sírt mindegyikünk, hiszen nagyon jó barátok voltunk. Arnold felvidított mindenkit jókedvével, humoros stílusával. Sok-sok álma volt, amik talán éppen kezdtek volna beteljesülni. Első szerelmével most jöttek volna össze újra... Aztán megtörtént a baleset – emlékezett barátjára a közös padon ülve Andor Péter.
A lakótelepi srácok közül Hudák Krisztián ismerte legrégebben Arnoldot.
– Értelmes srác volt, sokat nevettünk együtt. Hiába ment ő szabálytalanul az úton, gázolója egy gerinctelen alak, arra nem mondhatok mást, aki így cserben tudja hagyni a másikat – mondta Krisztián.
Közben újabb barátok érkeztek a padhoz. Kamaszos öleléssel, barátok közötti egyedi kézfogással üdvözlik egymást.
– Arnoldot mindenki szerette, de legalábbis kedvelte, mert senkivel nem volt rosszban. Bizonyítja ezt az is – vette át a szót Kóródi Róbert –, hogy nagyon sokan búcsúztak tőle a temetésen. Mi pedig nem tudjuk túltenni magunkat a történteken, csak a barátunk jár az eszünkben.
– Az értékítéletünk is megváltozott a történtek óta, érettebbek lettünk. Még összetartóbbak vagyunk, komolyabban vesszük az életet. Vigyázunk egymásra és magunkra is. Azok, akiknek valamilyen sérelmük vagy vitájuk volt, kibékültek egymással – állította Andor Péter.
– Kár, hogy ilyen áron lettünk érettek – szólt közbe Kóródi Róbert.
A fiúk az engedélyezett falra rajzot akarnak készíteni barátjuk emlékére, aki – szerintük – a város legtehetségesebb graffitise volt. S mert mindegyikük, így Arnold is szerette az under-

ground rapet, zenét írnak, ezzel is emléket állítva Erhóknak. Mert ők csak így nevezték maguk között.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet tejelne a Parmalatnak

Raktárat építene, létszámot is bővítene az alföldi – köztük Csongrád megyei – termelők… Tovább olvasom